Tuturor ne place inghetata si inclin sa cred ca sunt foarte numerosi si cei carora le place cheesecake-ul 🙂 . Imaginati-va o contopire a celor 2: o inghetata cheesecake 😛 . Ei? Cum credeti ca ar fi?  Am testat eu si pot sa va confirm: este delicioasaaaa!! De departe cea mai buna inghetata pe care am facut-o sau mancat-o pana acum!
Se face foarte usor, din cateva ingrediente si nu aveti nevoie de masina de inghetata 😛 .
Metoda: compozitie cremoasa din frisca naturala si lapte condensat, combinata cu iaurt grecesc, zmeura proaspata, mure si biscuiti si mai apoi varata la rece, pana a doua zi 🙂 .
Rezultatul: o bunatate de cheesecake cu fructe de padure, „deghizat” intr-o inghetata fina si cremoasa, fara ace de gheata si gata in mai putin de 15 minute!
Minunata, nu? 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- smantana fermentata = 600ml ( cu peste 30% continut de grasime )
- zahar fin = 6 linguri
- lapte condensat indulcit = 580ml ( reteta mea sau la cutie ) – foarte rece
- esenta de vanilie = 2 lingurite
- iaurt grecesc = 3 linguri cu varf ( sau crema de branza ) – foarte rece
- zmeura proaspata = 150g ( reci )
- mure proaspete = 400g ( reci )
- biscuiti = 70g ( maruntiti in bucati potrivite, dupa plac )
Cum am procedat:
Am facut intai frisca din smantana fermentata si zahar, va pun link-ul catre reteta aici : este deosebit de gustoasa si cremoasa si constituie baza ideala pentru inghetata, veti vedea 🙂 . Am adaugat apoi laptele condensat, in 3 transe si am mixat foarte bine pana cand am obtinut o compozitie aerata si spumoasa.  Asta e unul din secretele care asigura textura cremoasa a preparatului final. Am terminat baza pentru inghetata. A sosit momentul sa adaug twistul de cheesecake 😛 . Am incorporat mai intai iaurtul rece, am amestecat usor, de jos in sus cu o spatula, astfel incat sa nu se piarda foarte mult din aerul acumulat in frisca, apoi biscuitii sfaramati, dupa care fructele. La final am adaugat esenta de vanilie. Foarte simplu, nu?
Am turnat compozitia in forme, am acoperit foarte bine cu folie de plastic, astfel incat sa nu patrunda vreun miros strain 😀 si am bagat in congelator pana a doua zi.
Eu am pus fructele intregi, dar nu a fost cea mai buna idee 😀 pentru ca au congelat si le-am simtit foarte tari in inghetata. Iti recomand sa le zdrobesti inainte de a le adauga in compozitie, eu asa voi face data viitoare 🙂 .
Scoate inghetata din congelator cu 15 minute inainte de a o consuma, astfel vei putea sa o distribui mai usor in cupe.
Spor la bucatarit si pofta cremoasa de inghetata asta delicioasa!
Daca ti-a placut reteta mea sau daca ai vreo sugestie de adaugat, poti lasa un comentariu mai jos sau poti da like paginii mele de facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile publicate pe site.
Multumesc! 🙂
Lasă un răspuns