O adevarata delicatesa, carnea de iepure poate fi considerata un deliciu dietetic, intrucat pe langa gustul sau savuros, are un procent de grasimi mult mai scazut decat celelalte tipuri de carne, precum carnea de pui, curcan, vita sau porc. O alta proprietate esentiala a acestui tip de carne este continutul foarte mic de colesterol, care ii permite sa fie introdusa in diete speciale, fie pentru mentinerea starii de sanatate sau pentru scaderea in greutate.
Cel mai gustos mod de preparare a carnii de iepure este la cuptor, inabusita la foc mic pana se desprinde fasii fasii; insa indiferent de modul in care vei alege sa o prepari, cu bere sau vin, cu crusta sau fara, coapta sau fripta, rezultatul va fi intotdeauna deliciossss! 🙂
Iata mai jos reteta mea.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- un iepure
- ulei de masline = 5 linguri
- rozmarin proaspat
- oregano = 2 lingurite
- cimbru = 2 lingurite
- piper
- sare neiodata
- usturoi = 4 catei zdrobiti
- cartofi = 6 buc
Cum am procedat:
Am facut un amestec din 2 linguri ulei de masline, cateva frunze de rozmarin, oregano, cimbru, sare, piper si usturoiul zdrobit si am uns foarte bine iepurele, pe toate partile, apoi am acoperit cu folie de plastic si am asezat in frigider peste noapte.
A doua zi, am asezat carnea intr-un vas uns cu 1 lingura de ulei de masline, am presarat rozmarin proaspat si am bagat in cuptorul preincalzit la 190 gr. C pentru 90 de minute, acoperit cu un capac. Apoi am inlaturat capacul si am lasat carnea sa se rumeneasca aproximativ 20 de minute.
Rezultatul a fost pe masura asteptarilor: iepurele a iesit atat de fraged, suculent si aromat incat l-am devorat pe tot, fara regrete! 😛
L-am servit alaturi de niste minunati cartofiori copti. Am taiat cartofii pe jumatate, i-am uns cu 2 linguri de ulei de masline, i-am condimentat cu sare, piper, cimbru si rozmarin si i-am gatit pe hartie de copt, la 190 gr. C pentru 45 de minute. Deliciosi!
Succes si pofta buna! 🙂
Lasă un răspuns