• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

File de cod cu bulgur si rucola

20 aprilie 2016 by iulia Lasa un comentariu

Un partener culinar savuros  pentru cod este bulgurul. Gatit corect, bulgurul este un preparat extraordinar de aromat si gustos, putand  fi folosit ca si garnitura atat pentru o friptura de pui, de vita sau chiar de porc,  cat si pentru peste.

Am servit combinatia delicioasa de cod si bulgur  alaturi de o salata proaspata de rucola. Ne-am declarat satisfacuti! 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

1bis

Ce am folosit:

Pentru peste:

  • cod file = 8 buc
  • ulei de masline = 2 linguri
  • usturoi = 3 catei
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • ghimbir
  • ½ lamaie

Pentru salsa de rosii:

  • rosii proaspete = 2 buc
  • busuioc proaspat
  • menta proaspata
  • zeama de lamaie
  • capere = 2 lingurite
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

Pentru bulgur:

  • bulgur = 200g
  • morcov = 1 buc
  • pastarnac = 1 buc
  • ceapa uscata = 2 buc
  • ulei de masline = 2 linguri
  • unt = 30g
  • busuioc proaspat
  • patrunjel proaspat = 1 legatura mare
  • menta proaspata
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

Pentru salata de rucola:

  • rucola
  • mustar = 1 lingurita
  • miere = 1 lingurita
  • ulei de masline = 5 linguri
  • sare neiodata
  • piper
  • zeama de lamaie

Cum am procedat:

20160312_125838

Peste:

Am uns foarte bine codul cu ulei de masline si usturoi pisat, l-am asezonat cu un mix facut din mirodeniile de mai sus, l-am stropit cu putina zeama de lamaie, apoi  l-am asezat pe hartie de copt si am pus pe fiecare bucata de peste cateva cubulete de unt.  L-am gatit pentru aproximativ 30 de minute, in cuptorul preincalzit la o temperatura de 190 gr. C.

Bulgur:

Mai intai am clatit bulgurul  cu apa rece si l-am lasat sa se scurga foarte bine intr-o strecuratoare.  Am pus la fiert morcovul si pastarnacul cu putina sare, intr-un litru de apa. Intre timp am tocat ceapa foarte marunt si am calit-o  putin in 2 linguri de ulei de masline. Dupa ce s-a calit ceapa, am adaugat supa in care au fiert legumele,jumatate din patrunjelul tocat, apoi bulgurul si untul. Am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba 20 de minute. Dupa ce bulgurul a absorbit toata apa, am luat tigaia de pe foc, am pus restul de patrunjel tocat, busuiocul, menta, am condimentat si am lasat acoperit cu capac pentru inca 15 minute.

Salsa de rosii:

Am tocat rosiile decojite( pentru a putea decoji mai usor rosiile, le-am oparit pentru cateva minute ) si le-am amestecat cu putin busuioc si menta tocate, zeama de lamaie, capere, sare si piper.

Salata de rucola:

Ador salata de rucola, este atat de crocanta si delicioasa si se pregateste foarte repede. Am spalat  rucola, am scurs-o foarte bine de apa si am asezat-o intr-un vas incapator. Am facut apoi un dressing din mustar, miere, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper  si am turnat cu generozitate peste frunzele de salata.

Am servit minunatul file de cod cu mult salsa proaspat de rosii, bulgur aromat si salata proaspata. Un adevarat rasfat !

Succes si pofta pescareasca! 🙂20160312_134313

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, cine usoare din timpul saptamanii, Peste, fructe de mare, Tin la silueta Tag-uri:bulgur, cod, peste, rucola

Previous Post: « Pizza cu ananas, chilli si prosciutto crudo
Next Post: Placinta cu branza dulce si stafide »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.