Ador fasolea verde! 🙂
Imi aduc aminte cu cata pofta mancam cand eram copil, mereu cu gura plina, fara exceptie 🙂 si pentru ca un pofticios adevarat nu isi abandoneaza niciodata traditiile, constiincioasa cum sunt 😛 , am conservat obiceiul asta pana in ziua de astazi, insa cu putina moderatie 😛 .
Tu mananci fasole verde? Daca nu o faci, ar fi timpul 🙂 ! Este o mancare delicioasa, indiferent de modul in care alegi sa o prepari si vine cu o gramada de beneficii pentru tine si familia ta 🙂 . Este o sursa importanta de vitamine si proteine, nu contine multe grasimi, ajuta la prevenirea anumitor afectiuni cum ar fi diabet de tip 2 sau hipertensiune, regleaza nivelul glicemiei, scade colesterolul, combate afectiunile cardiovasculare si reduce riscul de obezitate. Minunat, nu? 🙂
Astazi, am ales sa o gatesc impreuna cu putin morcov, ghimbir si usturoi, ceva sos de soia, un praf de chilli si o lingurita de miere de albine, o combinatie delicioasa si foarte satioasa, de care ne-am bucurat din plin 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- fasole verde = 700g ( proaspata sau congelata )
- ceapa = 2 buc ( medii )
- morcov = 1 buc (mare )
- pastarnac = 1 buc
- ulei de masline = 2 linguri
- usturoi = 3 catei ( pisati )
- fulgi de chilli = ¼ lingurita
- sare neiodata
- ghimbir proaspat = 5g ( ras )
- sos de soia = 4 linguri
- miere de albine = 1 lingurita ( sau nectar de agave pentru un preparat vegan )
- mustar = 1 lingurita
- amidon din porumb = 1 lingurita
- seminte de susan = 2 lingurite
Cum am procedat:
Daca folosesti fasole verde proaspata iti recomand sa o blansezi ( oparesti ) 5 minute, dupa care sa o strecori si sa o treci printr-un jet de apa rece, apoi o lasi de o parte. In cazul in care folosesti fasole congelata, fierbe-o pentru maxim 10 minute, dupa care strecoar-o si clateste-o sub jet de apa rece. Fasolea trebuie sa ramana crocanta, sa nu se inmoaie.
Acum ca ne-am lamurit cum pregatim fasolea, hai sa vedem ce am facut in continuare 🙂 .
Intr-o tigaie foarte bine incinsa am pus uleiul de masline impreuna cu ceapa tocata fin, morcovul si pastarnacul, taiate in bastonase de o grosime potrivita si le-am lasat la foc moderat pentru 10-15 minute, acoperit. Am adaugat apoi usturoiul pisat, fulgii de chilli si am mai lasat 2 minute, dupa care am adaugat fasolea verde impreuna cu un sos din ghimbir, pe care l-am pregatit foarte rapid in timp ce s-au calit legumele: intr-un bol am amestecat ghimbirul ras cu sos de soia, miere de albine, mustar, 5 linguri de apa si amidon de porumb. Am amestecat totul foarte bine, astfel incat toate legumele sa fie imbracate in sos, am potrivit gustul cu putina sare neiodata si am continuat sa gatesc inca 2 minute, acoperit cu capac, dupa care am oprit focul.
Masa este gata!
Am asezat totul pe un platou si am presarat cu generozitate seminte de susan. Delicios!
Pofta savuroasa de fasole verde! 🙂
Daniela S.
Superba reteta, multumesc si spor in continuare 🙂
iulia
Multumesc frumos! 🙂