Cupcakes cu cirese
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Cupcakes cu cirese, crema fina de branza si glazura de ciocolata neagra. Un desert delicios si foarte usor de facut
Recipe type: desert
Cuisine: americana
Serves: 12
Ingredients
  • Pentru briose:
  • faina = 220g
  • unt = 110g ( la temperatura camerei )
  • zahar brut din trestie = 200g
  • oua = 2 buc ( mari sau 3 mici - la temperatura camerei )
  • praf de copt bio = 1 lingurita rasa
  • bicarbonat de sodiu = ¼ lingurita
  • sare neiodata = ¼ lingurita
  • vanilie ( dupa preferinta )
  • smantana = 230g ( la temperatura camerei )
  • Pentru crema:
  • crema de branza Delaco Grace cu smantana = 2 cutii
  • zahar pudra = 90g ( sau dupa gust )
  • unt = 60g ( la temperatura camerei )
  • dulceata de cirese = 2 linguri ( lichidul, fara fructe )
  • Pentru glazura:
  • ciocolata neagra = 80g
  • lapte = 2 linguri
  • Extra:
  • cirese proaspete = 12 buc
Instructions
  1. Briosele: Am amestecat faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si am lasat de o parte.
  2. Intr-un vas incapator am mixat foarte bine untul cu zaharul, dupa care am incorporat smantana, ouale si vanilia.
  3. Am adaugat apoi treptat mixul de faina si am amestecat usor cu o paleta pana cand s-au incorporat toate ingredientele.
  4. Am tapetat o tava pentru briose cu hartie speciala pentru copt si am turnat cate 1 lingura si jumatate de compozitie in fiecare compartiment. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 20 de minute sau pana cand o scobitoare inserata in centru a iesit curata.
  5. Dupa ce au fost gata, le-am lasat in tava pentru inca 10 minute, dupa care le-am asezat pe un gratar sa se raceasca complet. Nu le-am indepartat forma de hartie.
  6. Crema de branza: Am mixat intai crema de branza si untul, dupa care am adaugat treptat zaharul pudra. La final am pus putin lichid dintr-un borcan de dulceata de cirese, pentru a obtine acea culoare frumoasa :) . Poti omite, daca vrei.
  7. Am pastrat-o la frigider pentru 1 ora inainte de a o folosi. Daca ti se pare prea ferma dupa ce o scoti de la rece, amestec-o putin si mai las-o la temperatura camerei inca 10 minute.
  8. Glazura de ciocolata: Intr-un bol am pus ciocolata rupta in bucati si laptele si am topit pe bain marie. Odata topita ciocolata, am amestecat usor cu o lingura pentru a se omogeniza si am lasat-o sa se raceasca.
  9. Asamblare cupcakes: Pe fiecare briosa ( ajunsa la temperatura camerei ) am pus intai 1 lingura rasa de glazura de ciocolata, apoi crema de branza si am asezat deasupra cate 1 cireasa inmuiata in ciocolata.
Recipe by Delicii si Zambete at https://www.deliciisizambete.ro/cupcakes-cu-cirese/