• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Cotlete de oaie in stil grecesc

3 noiembrie 2016 by iulia Lasa un comentariu

Ce dor imi e de Grecia…inchid ochii si sunt acolo, pe tarmul marii cu apa  cristalina, cu picioarele goale prin nisipul ala pietros, cu zambetul pe fata si privirea indreptata spre departari turcoaz, prinsa in stransoarea mainii sotului meu.

Ne plimbam printre stradutele pietruite si inguste, intalnim oameni cu ochi senini, mereu zambareti si arsi de soare, gata sa ne serveasca oricand cu un pahar de ouzo , o felie de pepene rosu sau o prajitura insiropata, din partea casei, in semn de multumire pentru ca am cinat in taverna lor 🙂 .

cotlete-de-oaie-in-stil-grecesc

Imi este dor..chiar vorbeam cu Catalin si imi impartasea si el acelasi lucru, dorul de insula si nerbdarea de a ne intoarce.

Pentru a aduce Grecia mai aproape de noi, ne-am antrenat in a pregati o seara greceasca, cu bucate facute in stil traditional: cotlete de oaie la cuptor, servite cu cartofi copti,  tzatziki , pitte aburinde si bineinteles, cate un pahar de vin alb, rece si parfumat  🙂 .

Am scos din caiet o reteta primita de la prietenii nostri greci, Aglaia si Kostas, niste oameni minunati, pe care asteptam sa ii revedem cu mare drag. Am urmat reteta pas cu pas, nu am adaugat nimic in plus, pentru ca mi-am dorit sa savuram exact acelasi gust ca si pe insula si asa a si fost:  reteta  Aglaiei ne-a adus in casa mireasma si gustul Greciei.

cotlet-de-oaie-greek-style

Te invit si pe tine sa te delectezi cu o bucatica de Grecia! 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • cotlete de oaie ( miel ) = 1,5 kg
  • oregano grecesc = 2 linguri
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • zeama de la 1 lamaie ½
  • ulei de masline = 4 linguri
  • cartofi = 500g
  • rozmarin = ½ lingurita
  • pitta = 2 buc

Pentru tzatziki:

  • iaurt grecesc = 150g
  • castravete proaspat = 90g
  • marar proaspat = ½ legatura
  • ulei de masline = 1 lingura
  • sare neiodata
  • zeama de la ½ lamaie ( mica )

Cum am procedat:

cotlete-de-oaie-etapa

Am asezat  cotletele in tava tapetata cu hartie de copt ( am folosit 2 coli ), am condimentat cu sare si piper, am presarat oregano din belsug , zeama de lamaie, uleiul de masline  si am amestecat totul foarte bine cu mainile, astfel incat fiecare parte sa fie acoperita de mirodenii.

 

Am pus jumatatile de lamaie alaturi de cotlete si am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru aproximativ 40 de minute, acoperit cu capac.

Intre timp am curatat cartofii, i-am spalat, i-am sters foarte bine de excesul de apa, i-am taiat in sferturi, i-am uns cu 1 lingura de ulei de masline si i-am condimentat cu sare, piper si rozmarin.

Dupa 40 de minute, am pus cartofii in tava , alaturi de cotlete, am acoperit si am bagat din nou la cuptor pentru inca 20 de minute.

cotlet-oaie-greek-style

La final, am luat capacul si am lasat totul sa se rumeneasca pentru cca 10 minute.

Cartofii au iesit o nebunie! Toate aromele s-au contopit si s-au imbinat perfect creand un gust incredibil iar carnea – frageda, mustoasa, cu aroma puternica de oregano, exact cum ne doream !

Auzisem pe cineva spunand odata: ” Daca vrei sa gasesti un grec, urmareste mirosul de oregano” 😛 Foarte adevarat, pentru ca in bucataria greceasca, oregano este prezent aproape in orice fel de mancare si cu generozitate 🙂 .

Tzatziki:

Am amestecat  iaurtul cu castravetele ras, foarte fin si stors foarte bine de zeama, mararul tocat, zeama de lamaie, uleiul de masline si putina sare.

tzatziki

La final  am stropit  cu putin ulei de masline,  ca sa respectam stilul Greeky 😛 .

Am servit cotletele noastre fierbinti, alaturi de cartofi rumeni, inmuiati in sos racoritor de iaurt, pitte calde, si ceva vin alb,  dupa pofta.

Aahh, bun a mai fost! 🙂

Succes la bucatarit si pofta greceasca!

cotlet-de-oaie-in-stil-grecesc

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Cu carne Tag-uri:cotlet de oaie in stil grecesc, cotlete de oaie, oregano, tzatziki

Previous Post: « Placinte Poale-n brau – reteta traditionala moldoveneasca
Next Post: Lapte condensat – facut in casa »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.