Cand am facut prima data cornuletele astea, am fost uluita de cat de bune, de pufoase si de gustoase pot fi niste dulciuri de post.
Sunt minunate si le poti umple cu orice doresti. Eu am ales magiun de dovleac pentru ca are un gust deosebit, o textura fina, usoara si permite aluatului sa creasca frumos si pufos.
Vei vedea!
Cu drag si cu un zambet,
IuliaCe am folosit:
Pentru aluat:
- faina alba = 500g ( + extra pentru pudrat blatul de lucru )
- drojdie uscata = 7g
- ulei floarea soarelui = 100ml
- lapte de soia = 250ml
- sare neiodata = 1/2 lingurita
- miere de albine de salcam = 3 linguri ( + extra pentru uns )
Pentru umplutura:
- magiun de dovleac Topoloveni = 2 borcane
Cum am procedat:
Am inceput cu aluatul: am amestecat drojdia cu 2-3 linguri de lapte caldut, pana a devenit pastoasa si am lasat de o parte pentru 15 minute.
Intr-un castron am pus laptele caldut in care am dizolvat mierea, apoi am adaugat uleiul, faina, sarea si drojdia. Am amestecat pana la omogenizare si am framantat cu sarguinta un aluat minunat cu o consistenta usor moale, elastic si nelipicios. L-am pus la crescut, acoperit cu folie de plastic, intr-un loc caduros pana cand si-a dublat volumul.
Este o adevarata placere sa lucrezi acest aluat, se modeleaza foarte usor si nu se lipeste de mana. Am intins aluatul pe blatul de lucru pudrat cu faina si i-am dat o forma rotunda.
L-am sectionat in 4 triunghiuri, fiecare triunghi l-am taiat pe jumatate si am aplicat aceeasi metoda inca o data la cele care au iesit mai mari si mi-au permis sa fac inca o sectionare.
Au rezultat in final 13 triunghiuri pe care le-am umplut cu cate o lingurita cu magiun de dovleac Topoloveni. Am rulat apoi incepand cu baza (partea mai lata) spre varf. Am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit la 180 gr. C pentru 25 de minute. Dupa ce au fost gata, le-am uns cu putina miere de albine si le-am savurat cu multa placere.
Succes si pofta de cornuri! 🙂
Lasă un răspuns