Coaste de porc lipicioase: un rasfat culinar fara egal – pentru pofticiosi 🙂
Carne incredibil de gustoasa si atat de frageda incat se desprinde de pe os, usor picanta, cu o dulceata subtila, lipicioasa, care te face sa iti lingi degetele intr-un mod repetat 🙂
Vorbele sunt de prisos aici! 🙂 Mai bine incearca reteta si convinge-te!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- coaste proaspete de porc = 1 kg ( scaricica )
- ulei de masline = 2-3 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- ghimbir = 70g ( tocat rondele subtiri )
- usturoi = 1 capatana ( tocat )
- fulgi de chilli = ¼ lingurita
- ceapa = 2 buc ( tocata rondele )
- miere de albine de salcam = 5 linguri
- sos de soia = 6 linguri
- otet de mere = 2 linguri
- vin alb = 100 ml
- apa = 200 ml
- sos BBQ
Cum am procedat:
Am condimentat coastele cu sare si piper, le-am tras putin in tigaie in ulei de masline, pentru cca 5 minute, pana cand s-au rumenit foarte putin, dupa care le-am mutat intr-o tava incapatoare. Am asezat deasupra restul ingredientelor, incepand cu ghimbirul, usturoiul, apoi fulgii de chilli, am pus miere din belsug, sos de soia, otet de mere, ceapa, vinul si la final, am turnat pe partea laterala a tavii cei 200 ml de apa.
Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 190 g C pentru aproximativ 40 de minute, dupa care le-am intors pe cealalta parte si le-am mai lasat inca 40 de minute.
Dupa ce le-am scos din tava le-am uns cu un sos minunat dulce-picant, a carui reteta o gasesti aici Sunt delicioase oricum, si cu sos si fara , vei vedea 🙂 .
Bun, bun, bun!!!
Succes si pofta mare de coaste lipicioase! 🙂
Lasă un răspuns