• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Clatite vegane cu ciuperci, rosii cherry si ghimbir – fara gluten

11 octombrie 2016 by iulia 2 comentarii

Sa gatesti o cina calda, sanatoasa si intr-un timp scurt este o provocare, pentru mine cel putin!

La noi in familie nu se mananca mai tarziu de ora 17:00 in timpul saptamanii, in weekend se mai intampla sa facem exceptii de la regula  😛 . In conditiile  in care ne putem bucura  de viata de familie decat cateva ore in timpul zilelor lucratoare, am decis sa facem o derogare de la regulament si sa stabilim o seara din timpul saptamanii in care sa servim cina impreuna, dar nu mai tarziu de ora 19:00 🙂 . Astfel imi raman in jur de 30 de minute in care sa prepar o cina usoara si sanatoasa.

Pentru cina din aceasta saptamana am ales sa gatesc  niste clatite de post cu ciuperci, rosii si ghimbir proaspat, imbracate in putin sos alb si garnisite cu frunze de  patrunjel . Intrucat am vrut sa fac un preparat fara gluten,  am folosit o combinatie de faina de orez si soia,  reusind sa adaug un plus de sanatate in farfuria noastra de miercuri seara 🙂 .

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

copertaCe am folosit:

  • faina de orez = 120g
  • faina de soia = 20g
  • lapte de cocos = 40ml
  • lapte de orez = 160ml
  • sare neiodata
  • bicarbonat de sodiu alimentar = ¼ lingurita
  • ciuperci champignon = 200g
  • rosii cherry = 200g
  • ghimbir proaspat = 6g ( tocat dupa preferinta )
  • lapte de cocos = 3linguri
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • patrunjel verde = ½ de legatura
  • 2 linguri ulei de masline

Cum am procedat:

Intr-un castron incapator am facut aluatul pentru clatite: am amestecat cele 2 tipuri de faina, laptele de cocos (40ml), laptele de orez, am condimentat cu sare si piper dupa gust si am adaugat bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie. Am lasat de o parte pentru cca 3 minute.

4Am incins bine tigaia, am uns-o cu un strop de  ulei de masline si am pus un polonic de compozitie in centru. Nu am incercat sa intind aluatul, l-am lasat sa se desfasoare singur, cat a dorit 🙂 . Am acoperit cu un capac si am lasat clatita sa se gateasca la foc moderat timp de 5 minute, fara sa o intorc. Din cauza faptului ca am folosit faina fara gluten, aluatul nu este elastic si este predispus sa se rupa foarte usor – din acest motiv am ales sa le gatesc acoperite cu capac;  in felul acesta se patrund foarte bine si se gatesc ambele parti, fara a fi nevoie sa le intorc. Partea de deasupra va avea o culoare deschisa, usor maronie; pentru a fi sigura ca sunt gata, atinge usor suprafata superioara cu o paleta sau chiar cu degetul, daca aluatul este inchegat si nu se lipeste de deget, le poti lua de pe foc .

Din compozitia de mai sus mi-au rezultat 4 bucati, suficiente pentru 2 adulti 🙂 .

In timp ce s-au gatit clatitele, m-am ocupat de garnitura: am pus ciupercile intregi si rosiile taiate in jumatati  intr-o tigaie, impreuna  cu 1 lingura de ulei de masline,  am asezonat cu sare si piper si le-am gatit pentru aproximativ 7-8 minute.  Am adaugat apoi laptele de cocos ( 3 linguri ) si ghimbirul tocat si am lasat sa fiarba incet 4-5 minute. La final am presarat cateva frunze de patrunjel proaspat.

1Asamblare farfurie:

Am pus pe fiecare farfurie cate 2 clatite suprapuse, am asezat deasupra  ciuperci si rosii cherry si  am imbracat cu sos din belsug si patrunjel verde.

Atat de usor, atat de gustos si atat de sanatos! 🙂

Succes si pofta de sanatate!

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:cine usoare din timpul saptamanii, Fara gluten, Tin la silueta Tag-uri:ciuperci, clatite vegane, de post, fara gluten, fara zahar, lapte de cocos, rosii cherry, vegan

Previous Post: « Mini choux a la creme
Next Post: Tarte tatin – cu mere intregi si dulceata de cirese negre »

Reader Interactions

Comentarii

  1. mARINA

    19 octombrie 2016 la ora 9:23

    buna, AM DOAR FAINA DE OREZ, E MUSAI SI ALT TIP?

    Răspunde
    • iulia

      19 octombrie 2016 la ora 9:40

      Buna, Marina! Nu am incercat fara, dar cred ca iti vor iesi si asa, dar ar fi bine ca data viitoare sa mai folosesti si un alt tip pentru a obtine o textura mai concentrata

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.