Recunosc! Sunt vinovata! Am o obsesie pentru ciocolata 😛 si se pare ca este contagioasa si ”loveste” fara mila, pentru ca l-a ”prins” si pe Catalin 😀 .
Niciun fel de dulce nu imi trezeste interesul mai tare decat unul cu ciocolata, fie ele torturi sau tarte, placintele sau prajiturici, fursecuri, creme sau inghetate, daca nu au un strop de ciocolata, nu mi se face pofta 😛 .
Nu o sa mai zabovesc mult cu povestitul si o sa trec direct la reteta de astazi, care, dupa cum am ”avertizat” in introducere,  este rodul ”maladiei” ciocolatoase, care ne-a pus pe toti pe butuci 😛 . Asa ca, iata cum vine maiastra, o delicioasa ciocolata de casa, dichisita cu merisoare, seminte de dovleac crude si 3 feluri de  nuci!!! Ta daaaa!! 🙂
Cu foarte putin efort si in cateva minute, am facut un desert mmmmmmmm super bun, cu care ii vei cuceri pe cei mici si ”innebuni” pe cei mari 😛 ! Parol!
Cum as descrie eu succint reteta de astazi?  Plin de ciocolata dar foarte sanatos, dulce dar fara zahar, delicios dar cu putine calorii! 🙂
Noi am devenit fani de la prima muscatura, tu crezi ca vei avea alta soarta? 😛 Fa o proba si spune-mi!! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- unt de cacao = 200g
- nectar de agave = 3 linguri ( sau miere, daca nu doresti un preparat vegan )
- cacao pudra = 50g
- esenta de vanilie
- un praf de sare neiodata
- ciocolata neagra = 160g ( cu peste 75% cacao )
- merisoare = 90g
- nuci pecan = 40g
- caju crud = 40g
- migdale crude = 60g
- seminte de dovleac crude = 3 lingurite
Cum am procedat:
Pentru a face ciocolata am urmat reteta de la bomboanele mele de post. Pasii sunt foarte simpli, timpul scurt iar rezultatul delicios!
Minunatia incepe cu un singur bol, in care vom face tot 🙂 – deci, intr-un bol am asezat  untul de cacao dat pe razatoare si l-am pus la topit, pe bain marie. Are nevoie de aproximativ 5 minute pentru ca sa se topeasca, dupa care am adaugat nectarul de agave, am amestecat bine, am mai lasat maxim 1 minut si am luat vasul de pe foc. Am pus apoi cacao, vanilie, un praf de sare, ciocolata topita, tot pe bain marie si am omogenizat foarte bine. Ciocolata noastra este terminata si pregatita pentru a fi turnata in forme.
Eu am folosit 2 forme dreptunghiulare de unica folosinta, din folie de aluminiu, cu dimensiunea de 21/15cm, dar tu poti folosi orice alta tava sau forma, la alegere, de dimensiune relativ mica, pe care sa o tapetezi bine cu folie de aluminiu. Iti sugerez folia de aluminiu pentru ca sa poti scoate cu usurinta ciocolata intreaga din forma si nu direct bucati 🙂 .
Am asezat 80 % din cantitatea de merisoare, nuci si seminte pe fundul celor 2 forme si am turnat ciocolata. Am asezat apoi restul pe deasupra, cu grija, astfel incat sa nu se scufunde cu totul in ciocolata si sa ramana vizibile. Modul in care pui fructele si nucile nu influenteaza in niciun fel gustul final, poti sa le asezi de la inceput pe toate pe fundul tavilor, metoda pe care ti-am prezentat-o eu conteaza pentru obtinerea unui aspect vizual placut. Alegerea este a ta! 🙂
Am bagat apoi formele la frigider si am asteptat in jur de 40 de minute, timp in care compozitia s-a intarit si a fost gata pentru degustare.
Concluzia degustatorilor? Delicioasa!! 🙂
Tips:
Pentru ca sa torni mai usor ciocolata in forme, foloseste un vas cu cioc de scurgere ( spre exemplu, un ibric ) .
Ciocolata se pastreaza la frigider.
Succes la bucatarit si pofta dulce! 🙂
Lasă un răspuns