Chifle de post usoare si pufoase, gata de savurat in mai putin de 1 ora š
Este cea mai usoara reteta de chifle pe care am incercat-o pana acum: cu doar cateva ingrediente si foarte putin efort, ne bucuram de pufoseniile astea aproape in fiecare saptamana.
Pasii de urmat sunt atat de simpli, incat nu ai nevoie de vreun talent special ca sa iti reuseasca reteta: amesteci totul intr-un bol, framanti, formezi chiflutele, le lasi putin la crescut si le coci. Atat e de simplu! Dupa ce le scoti din cuptor, le dai putin ragaz sa se racoreasca si le savurezi cu gura plina š
Se pastreaza pufoase pana la 4 zile, intr-un recipient inchis.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folositĀ ( pentru 18 buc ):
- faina = 620g
- sare neiodata = 1 1/2 lingurita
- zahar brut = 3 linguri (rase)
- drojdie uscata = 6 lingurite ( pline )
- ulei de masline = 6 linguri
- apa = 360ml ( calduta )
Cum am procedat:
Intr-un bol incapator am amestecat 300g faina, drojdia, zaharul si sarea. Am adaugat apoi apa calduta impreuna cu uleiul si am inceput sa incorporez treptat si restul de faina pana am obtinut un aluat moale. Am framantat vreo 6-7 minute, pana cand aluatul a devenit elastic si nelipicios. L-am lasat sa se relaxeze pentru 10 minute,Ā acoperit cu un prosop curat, dupa care i-am dat forma unui rulou. L-am impartit in 18 bucati, am modelat fiecare bucata intr-o chifla rotunda, aducand marginile catre centru si rotind in palme. Le-am asezat in 2 tavi tapetate cu hartie de copt, le-am acoperit si le-am lasat sa creasca, timp de aproximativ 40-50 de minute, intr-un loc caldut, ferit de curentii de aer rece.
Dupa ce si-au dublat volumul, le-am bagat in cuptorul preincalzit la 190g C pentru fix 25 de minute, pe nivelul din centru. Chiflele sunt gata atunci cand devin rumene si aurii, iti vei da seama imediat, o sa vezi cat de frumoase sunt š . Iar mirosul, aahhhhh, mirosul te va cuceri pe loc, pentru ca nimic nu se compara cu mirosul de paine, care se coace domol in cuptor. Am dreptate? Aaaamm! š
Le-am scos din cuptor, le-am mai lasat cateva minute sa se racoareasca, dupa care au fost gata de savurat!
Pupici!
Ioana
buna ziua,ce tip de faina a ti folosit? si cate grame de drojdie?
iulia
Buna! Am folosit faina alba tip 000 si 6 lingurite drojdie.
Voicu
Sunt cele mai bune.Le ador. MulČumesc pt reČetÄ. Pupici
iulia
Multumesc! Pupici
Mihaela
Ćn reteta scrie ca ati folosit 300 de grame de faina iar la ingrediente 620 g.care este cantitatea pana la urma?
iulia
Buna ziua! 620g. Cititi, va rog cu atentie rereta. Scrie ca am folosit la inceput 300g, dupa care am adaugat restul cantitatii