Fie ca ai optat pentru un stil de viata vegan sau ca te afli in perioada postului, burgerul vegetal este alegerea savuroasa pentru un pranz satios si foarte hranitor.
Chifteaua asta minunata a la Jamie O, facuta din legume dulci, pitita timid intre chiflutele moi si pufoase ne-a cucerit iremediabil pe amandoi 🙂 . Este atat de gustos incat iti garantez ca vei dori sa repeti experienta curand.
Iata mai jos reteta!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- mazare congelata = 300g
- porumb congelat = 300g
- fasole verde congelata = 300g
- 2 linguri pesmet
- 1 lingura faina
- 1 lingurita 1/2 sare
- ¼ lingurita piper negru
- 2 linguri mustar
- ulei de masline = 4-5 linguri ( pentru uns burgerii )
- chifle cu masline si ceapa
Pentru maioneza din cartofi:
- cartofi = 2 buc mici
- apa = 5 linguri
- mustar = 1 lingura
- ulei de masline = 2 linguri
- usturoi granulat = 1 lingurita
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Totul s-a desfasurat foarte repede si atat de usor incat nici mi-am dat seama cand am terminat.
Am pus legumele in robotul de bucatarie si am facut un mix impreuna cu restul ingredientelor. Atentie: legumele se pun congelate, nu se decongeleaza. Am impartit compozitia in doua parti egale pentru ca sa obtin un amestec cat de cat uniform, iar apoi le-am omogenizat intr-un vas incapator.
Am format apoi cu mana cate o bila din amestecul de legume si condimente, am aplatizat-o usor, sa ii dau o forma asemanatoare unei chiftele si am asezat cu grija in tava tapetata cu hartie de copt. Am repetat procedeul pana cand am terminat compoztia. Am uns fiecare chifteluta cu ulei de masline si gata! Am terminat! Cat de simplu a fost, nu? 🙂 Am bagat apoi tava in cuptorul preincalzit la 190 gr. C pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand burgerii se rumenesc frumos. Se pot face si intr-o tigaie antiaderenta dar mie mi-au placut mai mult gatiti in cuptor.
Din compozitia de mai sus mi-au iesit 10 burgeri deliciosi. Ne-au ajuns…ce sa zic :))
Cat timp au stat burgerii in cuptor am facut maioneza de post. Am fiert cartofii cu sare dupa care i-am lasat cca 10 minute sa se racoreasca. I-am pasat si i-am amestecat foarte bine impreuna cu restul ingredientelor pana cand am obtinut o consistenta cremoasa. Asta-i tot!
Am servit minunatiile astea in chifle facute tot de mine, folosind reteta pentru baghete cu ceapa si masline , cu salata proaspata, rosii dulci, cateva rondele de ceapa, putina dulceata de ardei iute Topoloveana ( o minunatie ) si sos de maioneza de post.
Pentru un plus de gust am facut si putina salata de sfecla rosie cu hrean si cativa cartofi copti.
Deliciousss!!!
Succes si pofta de burgeri! 🙂
Lasă un răspuns