Cartofi copti, aurii, crocanti la exterior si moi la interior, cu o dulceata usor piperata care iti innebuneste simturile, acoperiti cu generozitate cu parmesan si stropiti cu sos de usturoi proaspat!
Iata o reteta pe care noi o savuram cu mare placere simpla sau ca fel secundar, alaturi de alte preparate alese dupa pofta noastra 🙂 . Uite o combinatie delicioasa Aici.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- cartofi = 800g
- usturoi = 1 capatana
- parmezan = 80g
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- cimbru proaspat
- ulei de masline = 3 linguri
Cum am procedat:
Am fiert cartofii in apa cu putina sare, i-am scurs apoi foarte bine si i-am pus intr-un vas incapator. Am zdrobit usturoiul si l-am frecat cu 1 lingura de ulei de masline, putina sare si 2 linguri cu apa rece. Am presarat peste cartofi jumatate din cantitatea de parmesan ras, sare neiodata, piper, jumatate din sosul de usuroi, 2 linguri de ulei de masline si am amestecat usor. Am asezat cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus pe deasupra restul de parmezan ras si sosul de usturoi ramas si am copt in cuptorul preincalzit la 190g C pentru 40 de minute.
Dupa ce i-am scos din cuptor, am presarat cateva frunzulite de cimbru proaspat pentru un plus de aroma.
Succes si pofta delicioasa! 🙂
Lasă un răspuns