Ai gatit vreodata tapioca? Eh, daca nu ai facut-o pana acum, ar fi cazul sa o incerci 🙂 .
De ce?
In primul rand se gateste foarte usor si rapid, ccea ce este un mare plus din start, nu? Este extrem de versatila si vine cu un buchet bogat de nutrienti, vitamine si minerale, cu un nivel foarte scazut de grasimi, colesterol si sodiu. O alta proprietate importanta pe care as mai vrea sa o bifez aici este lipsa glutenului, ceea ce o transforma intr-un aliment de baza pentru celiaci sau pentru aceia dintre noi care au adoptat un stil de viata fara gluten.
In magazine o gasesti sub forma de faina sau granule/perle si la un pret foarte accesibil. Fie ca o folosesti ca agent de ingrosare pentru sosuri sau mancaruri, ca inlocuitor pentru faina, fie ca o transformi intr-un delicios desert , tapioca merita un loc la masa ta 🙂 .
Cu gustul ei placut, textura moale si numeroasele calitati nutritive, tapioca este indragita in egala masura atat de cei mici, cat si de parinti si bunici.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- tapioca perle = 80g
- lapte = 750ml
- sare neiodata = ¼ lingurita
- zahar = 100g
- oua = 2 buc ( separate )
- esenta de vanilie
- kiwi = 5buc
- capsuni = 6buc
Cum am procedat:
Intr-o cratita cu fund dublu am pus granulele de tapioca, laptele, 50g zahar, sarea si cele 2 galbenusuri, amestecate putin. Am omogenizat compozitia si am pus-o pe foc moderat, amestecand din cand in cand.
Intre timp am mixat albusurile cu restul de zahar, spuma tare, ca pentru bezea si le-am pus de o parte.
Cand amestecul de tapioca si lapte a inceput sa fiarba in clocote, am dat focul la mic si am mai lasat sa se gateasca in jur de 10-13 minute, avand grija sa amestec foarte des. In aceasta etapa, tapioca a inceput deja sa se ingroase si sa atinga consistenta unei budinci. Iti vei da seama ca este gata, atunci cand textura este usor inchegata, asemanatoare cu budinca din orez.
Dupa ce s-a terminat timpul de gatit, am luat cratita de pe foc. Am pus 3-4 linguri de budinca fierbinte in spuma de albusuri si am amestecat usor, de jos in sus, dupa care am repetat .
Am incorporat apoi amestecul astfel obtinut in restul de budinca, amestecand cu grija, cu o spatula, de jos in sus, la fel ca si pentru albusuri. Am pus cratita din nou pe foc mic pentru inca 3 minute, dupa care am adaugat esenta de vanilie.
Am asezat budinca in pahare de sticla, in straturi, alternand cu fructele taiate dupa plac.
Din ingredientele de mai sus mi-au rezultat 3 portii mari 🙂 .
Este minunata cu orice fel de fruct sau dulceata, poti adauga si cateva alune de padure, migdale sau caju si nu te rusina sa pui si putina ciocolata rasa sau topita 😛 , combinatiile pot fi numeroase si delicioase, totul depinde de pofta si inspiratia ta!
Noi am avut pofta de kiwi si capsuni, voi? 🙂
Succes si pofta mare!
Lasă un răspuns