Pentru un iubitor de ciocolata, Brownie va fi mereu in topul listei de favorite. Am dreptate? 🙂 Ammm!! 😛
O brownie voluptoasa si atat de ciocolatoaaasaa, cu interior dens si invelis usor crocant, cu gust intens de ciocolata, multa ciocolata, pentru ca despre ea este vorba –  nu ai cum sa refuzi un astfel de deliciu. Este imposibil! 😀
Iar cand o astfel de brownie se intalneste cu o crema fina de branza, nu mai exista nicio scapare! Placerea gustului te cucereste intr-o clipa! Nu ai timp sa ripostezi, poate doar pentru a mai cere … o bucata 😀
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 20 de buc ):
- faina = 65g
- unt = 120g ( cu peste 80% grasime )
- oua = 2 buc ( la temperatura camerei )
- ciocolata neagra = 100g ( de buna calitate, cu continut de peste 75% cacao )
- ciocolata cu lapte = 80g ( de buna calitate )
- zahar brut din trestie = 200g
- cacao = 2 linguri
- sare neiodata = 1/4 lingurita
- esenta de menta 1/4 lingurita ( dupa gust, optional )
- Pentru crema:
- Branza Pufoasa Delaco = 280g
- unt = 90g ( la temperatura camerei )
- zahar pudra = 100g
- Pentru ganache:
- ciocolata neagra = 50g
- lapte = 30ml
- Extra:
- tava pentru copt patrata de 20x20cm
Cum am procedat:
Am pus ciocolata si untul la topit, pe bain marie. Dupa ce s-au topit, am lasat putin sa se racoreasca si am incorporat zaharul, dupa care ouale, unul cate unul si extractul de menta ( optional ). Am adaugat apoi faina, cacaoa si sarea, am omogenizat si am lasat de o parte pentru cateva minute.
Am uns tava cu putin unt si am tapetat cu hartie de copt. Am pus compozitia in tava, am nivelat suprafata, am lovit de cateva ori de blatul de bucatarie pentru a elimina bulele de aer si am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru a iesit curata. Dupa ce a fost gata, am lasat-o sa se raceasca complet dupa care am scos-o din tava.
Crema: Am mixat foarte bine crema de branza si untul pana am obtinut o crema fina, dupa care am incorporat zaharul pudra. Am acoperit cu folie de plastic si am pus la frigider pentru 30 de minute.
Glazura: Am pus laptele fierbinte peste ciocolata taiata in bucati foarte mici, am acoperit si am lasat cca 3 minute dupa care am amestecat pana cand s-a topit toata ciocolata. Dupa ce s-a topit si racorit putin, am pus-o intr-un sac a poche si am lasat-o de o parte, sa se raceasca complet. Daca ciocolata nu se topeste in intregime, aseaza vasul pe bain marie pentru cateva minute, pana rezolvi problema 🙂 .
Asamblare prajitura:
Am intins uniform crema de branza peste prajitura, am sectionat in bucati si am glazurat cu ganache-ul de ciocolata racit.
Se pastreaza la frigider, intr-un recipient inchis ermetic. Daca prajitura este lasata la temperatura camerei, crema de branza se va inmuia.
Aceasta a fost reteta mea de brownie cu crema de branza. Noua ne-a placut foarte mult! De parca era vreo indoiala! 😛
Pupici!
- faina = 65g
- unt = 120g ( cu peste 80% grasime )
- oua = 2 buc ( la temperatura camerei )
- ciocolata neagra = 100g ( de buna calitate, cu continut de peste 75% cacao )
- ciocolata cu lapte = 80g ( de buna calitate )
- zahar brut din trestie = 200g
- cacao = 2 linguri
- sare neiodata = ¼ lingurita
- esenta de menta ¼ lingurita ( dupa gust, optional )
- Pentru crema:
- Branza Pufoasa Delaco = 280g
- unt = 90g ( la temperatura camerei )
- zahar pudra = 100g
- Pentru ganache:
- ciocolata neagra = 50g
- lapte = 30ml
- Extra:
- tava pentru copt patrata de 20x20cm
- Am pus ciocolata si untul la topit, pe bain marie. Dupa ce s-au topit, am lasat putin sa se racoreasca si am incorporat zaharul, dupa care ouale, unul cate unul si extractul de menta ( optional ).
- Am adaugat apoi faina, cacaoa si sarea, am omogenizat si am lasat de o parte pentru cateva minute.
- Am uns tava cu putin unt si am tapetat cu hartie de copt. Am pus compozitia in tava, am nivelat suprafata, am lovit de cateva ori de blatul de bucatarie pentru a elimina bulele de aer si am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru a iesit curata.
- Dupa ce a fost gata, am lasat-o sa se raceasca complet dupa care am scos-o din tava.
- Crema: Am mixat foarte bine crema de branza si untul pana am obtinut o crema fina, dupa care am incorporat zaharul pudra. Am acoperit cu folie de plastic si am pus la frigider pentru 30 de minute.
- Glazura: Am pus laptele fierbinte peste ciocolata taiata in bucati foarte mici, am acoperit si am lasat cca 3 minute dupa care am amestecat pana cand s-a topit toata ciocolata. Dupa ce s-a topit si racorit putin, am pus-o intr-un sac a poche si am lasat-o de o parte, sa se raceasca complet. Daca ciocolata nu se topeste in intregime, aseaza vasul pe bain marie pentru cateva minute, pana rezolvi problema 🙂 .
- Asamblare prajitura:
- Am intins uniform crema de branza peste prajitura, am sectionat in bucati si am glazurat cu ganache-ul de ciocolata racit.
- Se pastreaza la frigider, intr-un recipient inchis ermetic. Daca prajitura este lasata la temperatura camerei, crema de branza se va inmuia.
Â
Lasă un răspuns