Briosele sunt unul din dulciurile care se fac foarte rapid si usor. De fiecare data cand sunt pe fuga, dar am pofta de ceva dulce, bag repede la cuptor o tava cu gustoseniile astea mici 🙂 . Fie ca le dichisim cu ciocolata ori cu fructe, cu nuci sau seminturi, cu crema sau fara, briosele sunt un desert delicios si la indemana oricui.
Iata una din retetele mele de post, de data aceasta umplute cu fructe congelate, o varianta foarte practica si deloc costisitoare, ori de cate ori ai pofta de un desert cu fructe in extrasezon 😛 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- faina = 250g
- bicarbonat de sodiu = 1/2 lingurita ( stins in putina zeama de lamaie )
- zahar = 130g
- lapte de soia = 240ml
- ulei de cocos = 75g ( sau de floarea soarelui )
- otet de mere = 1 lingura
- sofran = 1 varf de cutit
- coaja de la 2 lamai
- un praf de sare neiodata
- coacaze negre congelate = 200g
- zmeura congelata = 150g
- vanilie
Cum am procedat:
Intr-un vas am amestecat ingredientele uscate, respectiv faina, cu sarea si coaja de lamaie iar intr-un altul laptele de soia, uleiul de cocos topit, otetul, vanilia, zaharul si sofranul. Am pus amestecul uscat peste cel umed si am amestecat cu ajutorul unei spatule. Am adaugat apoi bicarbnatul de sodiu stins, am omogenizat, dupa care am pus si fructele congelate si am amestecat putin si foarte usor, astfel incat sa nu le zdrobesc.
Fructele nu trebuie decongelate, le-am pus exact asa cum au fost, direct din congelator 🙂 .
Am uns forma de briose ( 24 bucati ) cu putin ulei ( poti folosi hartie speciala pentru muffins, eu nu am avut in casa ), am pus mai apoi aluatul, astfel incat sa acopere cca 3/4 din fiecare forma si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 190g C pentru 20 de minute sau pana cand au trecut testul cu scobitoarea 🙂 .
Dupa ce au fost gata, le-am mai lasat aproximativ 5 minute in forme, dupa care le-am scos pe un gratar si le-am lasat sa se raceasca complet.
Asta a fost tot! 🙂
Succes la copt si pofta dulce de briose!
Lasă un răspuns