Ador ciorbitele cu multa smantana, insa borsul asta din carne de ied este de departe preferatul meu! 🙂
Am urmat cuminte, pas cu pas,  reteta mamei pentru ciorba de miel, o minunatie savuroasa pe care o pregateste intotdeauna pentru masa de Pasti. A fost prima data cand am facut si mancat ciorba din carne de ied si recunosc ca gustul se aseamana foarte mult cu cel de miel, in concluzie m-a cucerit imediat!  🙂
Iti prezint mai jos reteta!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- carne de ied cu os = 1,5 kg ( inclusiv capul 🙂  )
- morcovi = 3 buc
- pastarnac = 1 buc
- ceapa uscata = 3 buc
- ardei gras rosu = 1 buc
- leustean = 1 legatura
- bors = 600ml
- oua proaspete = 4 buc
- smantana = 3 linguri mari cu varf
- sare neiodata
- piper
Cum am procedat:
Am pus carnea la fiert cu putina sare si am lasat-o la foc moderat spre mic, acoperita cu capac. Dupa aproximativ 25 de minute am indepartat spuma, repetand procedura  pana cand zeama a devenit clara. Dupa ce carnea a fost aproape fiarta, am adaugat legumele spalate, curatate si taiate in cuburi mici, am condimentat cu sare si piper si am lasat sa fiarba in continuare, acoperit.
Dupa 30 de minute am adaugat borsul si am continuat fierberea pentru inca 10 minute, dupa care am stins focul.
Intr-un vas incapator am amestecat ouale cu smantana si putin piper. Am adaugat treptat, cate un polonic din ciorba fierbinte in amestecul de smanatana si oua, pana cand am umplut vasul, amestecand rapid pentru a echilibra temperatura intre cele doua preparate. Am incorporat apoi amestecul de smantana in ciorba si am presarat pe deasupra leusteanul tocat.
O bunatate!! 🙂
Am mancat doua farfurii ssssstttt 😀
Succes si pofta savuroasa de borsul asta minunat!
Lasă un răspuns