Ta daaaa!! 😛 Biscuitei crocanti din faina de migdale, alune de padure, ulei de cocos si umplutura cremoasa din ciocolata neagra – totul de post 🙂 – o bunatate de rontait in fata televizorului, cu picioarele sub patura, cu o canuta parfumata cu ceai de tei si multa voie buna 🙂 .
Asta am facut noi sambata dupa amiaza, dupa o zi aglomerata cu treburi casnice, multumiti ca am reusit in sfarsit sa decoram  bradutul si sa ne gatim casa de sarbatoare 🙂 .
Nu puteam sa incheiem o zi de weekend fara un rasfat dulce,nu? Pentru ca nu am avut mult timp disponibil pentru bucatarit, am testat reteta cu pricina 😛 – a fost exact ce imi doream:  usor de facut, rapid si pe gustul nostru!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- faina = 150g
- migdale = 60g
- alune de padure = 70g ( coapte si racite )
- miere de albine = 160g
- un praf de sare neiodata
- ulei de cocos = 110g ( topit )
Pentru crema de ciocolata:
- ciocolata neagra = 130g
- unt de arahide = 2 linguri
- miere de albine = 90g
Cum am procedat:
Am inceput cu crema de ciocolata, pentru ca necesita timp pentru a ajunge la o consistenta suficient de solida pentru ca sa o putem folosi ca umplutura pentru biscuitei.
Astfel, am rupt ciocolata in bucati si am pus-o la topit pe bain-marie, impreuna cu restul ingredientelor. Dupa ce a fost gata, am luat vasul de pe foc, am omogenizat amestecul si am lasat sa se raceasca. Crema are nevoie de aproximativ  2 ore pentru a se intari, nicio grija pentru ca intre timp facem biscuitii.
Aluatul se pregateste foarte rapid.
Am pus mai intai migdalele si alunele de padure in robotul de bucatarie si le-am tocat marunt, dupa care le-am amestecat cu faina si un praf de sare.
Separat am topit uleiul de cocos pe bain-marie, l-am lasat putin sa se racoreasca iar apoi l-am amestecat usor cu mierea de albine. Am pus mixul obtinut peste ingredientele uscate si am omogenizat totul cu ajutorul unei spatule.
A sosit timpul sa formez biscuitii 🙂 ! Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus cate 1 lingurita de aluat, pe care l-am modelat cu mainile,  in forma de bila. Am presat apoi usor,  cu degetele, pentru ca sa obtin o forma de fursec. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 20 de minute. Biscuitii sunt gata atunci cand s-au rumenit pe margini si capata o culoare usor aurie.
I-am lasat sa se raceasca complet, dupa care i-am umplut cu crema de ciocolata. Din ingredientele de mai sus, am obtinut 30 de biscuitei din care am facut 15 ”sandwichuri” cu ciocolata 🙂 .
Textura este crocanta, ceea ce ii face o gustare dulce ideala pentru o pauza de film!
Sunt foarte buni si simpli si umpluti – noi i-am rontait in ambele  feluri 😛
Succes si pofta de rontaieli dulci! 🙂
iri
arata tare bine! biscuitii (simpli deocamdata) sunt buni si pentru Eva. te pupam
iulia
Ma bucur, Irina! Va pup si eu 🙂