Care dintre noi nu a ravnit macar o data la biscuiteii astia crocanti, plini cu fulgi de ciocolata, care se topesc in gura? Daca imi spui ca ‘’nu’’, nu te cred! 😛
De mult timp imi doream sa reproduc micile delicii americane , asa ca, mi-am achizitionat tot ce imi trebuie, mi-am pus sortul si ieri dimineata, foarte hotarata si nerabdatoare, m-am apucat de treaba 🙂 .
Nici nu am inceput bine ca am si terminat :)). Se fac atat de usorrr, chiar e pacat sa nu ii faci si tu!
Poti sa faci combinatii felurite, in functie de ce poftesti: cu unt de arahide, cu stafide, cu ciocolata si alune de padure, cu merisoare si nuci, migdale, mere 🙂 si multe multe altele, incearca, probeaza, testeaza orice iti trece prin cap! Eu asa fac 😛
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- unt = 200g ( moale, la temperatura camerei )
- zahar alb = 145g
- zahar brun = 165g
- oua = 2buc
- faina = 310g
- sare neiodata = ¼ lingurita
- picaturi de ciocolata/fulgi de ciocolata = 400g
- bicarbonat de sodiu = ½ lingurita ( stins in putina zeama de lamaie )
- esenta de vanilie = ½ lingurita
Cum am procedat:
Intr-un vas incapator am pus untul, cele 2 tipuri de zahar, ouale, esenta de vanilie si am amestecat usor, pana cand am obtinut o compozitie omogena. Am incorporat apoi faina, in 3 transe, bicarbonatul de sodiu stins, amestecand usor dupa fiecare ingredient adaugat, sarea iar la final am adaugat picaturile de ciocolata.
A sosit momentul sa formam biscuitii! Pam Pam !! 😛
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus cate o lingura de compozitie, lasand putin spatiu intre ‘’gramajoarele’’ de aluat, pentru ca odata introdusi in cuptor, vor incepe sa se ‘’intinda’’ si vor avea nevoie de spatiu, pentru ca sa nu se lipeasca unul de altul. Cam pretentiosi totusi, ‘’piticii’’ astia ‘’americanesti’’ 😛 !
Pentru ca sa obtin biscuitei cat mai rotunzi, am folosit o lingura pentru inghetata. Nu, nu este ideea mea 🙂 M-am inspirat si eu la randul meu, din bucataria altor pofticiosi, mai experimentati decat mine 🙂 .
Dupa ce i-am asezat in tava, i-am bagat in frigider pentru 20 de minute, inainte de a ii introduce in cuptor – un alt truc pe care l-am furat din alte sertare Shhhhtt 😛
Dupa ce i-am tinut la rece, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 20 de minute.
Cam asta a fost!
Mi-au rezultat 2 tavi a cate 12 bucati mari de cookies cu ciocolata! Mmmm Yummmyyy
Tips:
Inainte de a baga toata tava cu biscuiti in cuptor, fa o proba cu 1 sau 2 bucati, sa testezi care este temperatura si timpul optim pentru cuptorul tau 🙂
Succes si pofta de cookies ciocolatosi!
Lasă un răspuns