• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Aluat de pizza

19 aprilie 2016 by iulia Lasa un comentariu

In familia mea se consuma pizza destul de des, bine..asta de cand am gasit reteta perfecta pentru gustul nostru;  prima incercare a fost un dezastru, uleioasa, tare si neplacuta ochiului :D.

Dupa incercari, teste si alte incercari 😛 , iata in sfarsit reteta pentru un aluat de pizza reusit! Iti garantez ca nu vei mai merge sa mananci pizza in alta parte 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

20160309_183653

Ce am folosit :

  • 280ml apa calduta
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite sare (rase)
  • 500g faina
  • 4 g drojdie uscata

Cum am procedat:

Eu am folosit masina de facut paine pentru framantare si dospire pentru a castiga timp, insa se face foarte usor si manual. Se pune intr-un bol incapator, mai intai apa, uleiul de masline si sarea. Se adauga apoi faina (toata odata)si drojdia uscata si se framanta pana se obtine un aluat omogen si nelipicios, ca pentru paine. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut, intr-un loc calduros, ferit de curentii de aer rece, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul a crescut frumos, este gata pentru a fi transformat intr-o delicioasa si pufoasaaa pizza! Sau crocanta, daca preferi  asa, trebuie doar sa intinzi blatul mai subtire si Pac – pizza crocanta 🙂

Din cantitatile de mai sus am pregatit 2 pizze mari si gustoase.

Succes si poftaaaaa cat iti e inima! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Cum se face, Pizza, paste, aluaturi Tag-uri:aluat

Previous Post: « Sosul meu pentru pizza
Next Post: Pizza cu jambon, ciuperci si busuioc »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.