• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Vinete la cuptor cu mozzarella si parmezan

6 iulie 2018 by iulia Lasa un comentariu

Acum cativa ani, sa fie vreo 5, am decis sa consumam carne doar de 2 -3 ori intr-o saptamana, de obicei in weekend. In restul zilelor, pregatim mese cu legume, lactate, oua, fructe, in diverse combinatii si variatiuni 🙂 Mie imi plac foarte mult ouale si untul 😀 , daca as putea, as manca paine prajita cu unt si ou in fiecare zi, de doua ori pe zi 😛 , insa ma abtin si ma conformez normelor nutritionale, variind meniul de la o zi la alta, dupa preferinte si posibilitati 🙂

De curand, pentru o cina fara carne din timpul saptamanii, am pregatit aceste vinete delicioase. Se fac foarte usor si sunt super gustoase: vinete gatite in cuptor, invelite in sos de rosii cu mult busuioc si parmezan. Minunate! Cireasa de pe tort au fost bilutele de mozzarella proaspata pe care le-am asezat deasupra, cu cateva minute inainte ca preparatul sa fie gata, suficient cat sa se topeasca usor si sa se scurga copios, spre disperarea noastra 😀 – pentru ca nu ai aveam rabdare! 😀

Am ales Mozzarella Fresca mini de la Delaco. Dupa cum bine ti-ai dat seama, am o preferinta pentru produsele Delaco  🙂  si asta se datoreaza in principal calitatii deosebite si atentiei sporite manifestate pentru siguranta consumatorului. Un produs de buna calitate, realizat din ingrediente naturale, care nu imi pune in pericol sanatatea si care sa imi satisfaca exigentele in plan culinar, este tot ce am nevoie.

Am savurat vinetele noastre cu multa mozza si cate un pahar cu vin alb, bineinteles 🙂 .

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • vinete = 2 buc ( spalate, sterse si taiate in jumatate, pe lungime )
  • ceapa = 1 buc ( taiata marunt )
  • usturoi = 3 catei ( zdrobiti )
  • rosii cherry = 250g ( taiate in bucati mici )
  • bulion de rosii Topoloveana = 3 lingurite
  • busuioc proaspat = 5-10g ( dupa gust – taiat marunt)
  • ulei de masline = 8 linguri
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • parmezan ras = 20g
  • Mozzarella fresca mini Delaco = 125g

Cum am procedat:

Am asezat vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am crestat cu un cutit suprafata fiecareia, astfel incat sa se patrunda mai usor, le-am asezonat cu sare si piper si am pus pe fiecare cate o lingura cu ulei de masline, distribuindu-l uniform, pe toata suprafata.  Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 30-35 minute, pana cand vinetele s-au gatit suficient si s-au inmuiat.

Intre timp am facut un sos de rosii. Intr-o tigaie bine incinsa am pus 2 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul si am lasat aproximativ 3-4 minute. Am adaugat apoi rosiile si bulionul, sare si piper si am gatit timp de 15 minute, pana cand rosiile s-au inmuiat foarte bine iar sosul a devenit consistent. Am oprit focul si am amestecat busuiocul tocat. Cu 5 minute inainte de final, am adaugat si 4 linguri de parmezan ras.

Dupa ce vinetele au fost gata, am pus deasupra fiecareia cate 3 linguri de sos, am presarat parmezan dupa gust si am continuat sa gatesc pentru inca 5-10 minute. Am asezat apoi, pe fiecare vinata cate 3-4 bilute de mozzarella fresca, am presarat putin piper si am bagat din nou la cuptor pentru 5 minute sau pana cand mozzarella se topeste frumos si apetisant 🙂 .

Dupa ce le-am scos din cuptor, am „aruncat” cateva frunzulite de busuioc tocate pe fiecare in parte si am servit cu pofta!

Pupici!

Vinete la cuptor cu mozzarella si parmezan
 
Print
Prep time
10 mins
Cook time
40 mins
Total time
50 mins
 
Vinete gatite in cuptor, cu sos de rosii, busuioc, parmezan si mozzarella proaspata. O masa usoara, ideala pentru o cina din timpul saptamanii
Recipe type: cina usoara
Cuisine: vegetariana
Serves: 2
Ingredients
  • vinete = 2 buc ( spalate, sterse si taiate in jumatate, pe lungime )
  • ceapa = 1 buc ( taiata marunt )
  • usturoi = 3 catei ( zdrobiti )
  • rosii cherry = 250g ( taiate in bucati mici )
  • bulion de rosii Topoloveana = 3 lingurite
  • busuioc proaspat = 5-10g ( dupa gust - taiat marunt)
  • ulei de masline = 8 linguri
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • parmezan ras = 20g
  • Mozzarella fresca mini Delaco = 125g
Instructions
  1. Am asezat vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am crestat cu un cutit suprafata fiecareia, astfel incat sa se patrunda mai usor, le-am asezonat cu sare si piper si am pus pe fiecare cate o lingura cu ulei de masline, distribuindu-l uniform, pe toata suprafata.
  2. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 30-35 minute, pana cand vinetele s-au gatit suficient si s-au inmuiat.
  3. Intre timp am facut un sos de rosii. Intr-o tigaie bine incinsa am pus 2 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul si am lasat aproximativ 3-4 minute.
  4. Am adaugat apoi rosiile si bulionul, sare si piper si am gatit timp de 15 minute, pana cand rosiile s-au inmuiat foarte bine iar sosul a devenit consistent. Am oprit focul si am amestecat busuiocul tocat. Cu 5 minute inainte de final, am adaugat si 4 linguri de parmezan ras.
  5. Dupa ce vinetele au fost gata, am pus deasupra fiecareia cate 3 linguri de sos, am presarat parmezan dupa gust si am continuat sa gatesc pentru inca 5-10 minute.
  6. Am asezat apoi, pe fiecare vinata cate 3-4 bilute de mozzarella fresca, am presarat putin piper si am bagat din nou la cuptor pentru 5 minute sau pana cand mozzarella se topeste frumos si apetisant 🙂 .
  7. Dupa ce le-am scos din cuptor, am "aruncat" cateva frunzulite de busuioc tocate pe fiecare in parte si am servit cu pofta!
3.5.3251

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, cine usoare din timpul saptamanii, fan branza, Fara carne Tag-uri:mozzarella, parmezan, reteta de vara, usor de facut, vegetarian, vinete, vinete la cuptor

Previous Post: « Spaghete din dovlecei cu pesto si parmezan
Next Post: Carrot cake Cheesecake »

Reader Interactions

Din aceeasi categorie:

 

Pancakes cu avocado si branza pufoasa

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

 

Placinta rustica cu broccoli, emmentaler si blue cheese

 

Veggie pizza cu smantana si spanac

 

Black Forest Mini Pavlova

 

Telemea la cuptor in stil grecesc

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Rate this recipe:  

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.