Trufe de ciocolata – cred ca insusi numele acestui preparat este suficient sa iti lase gura apa, nu? 🙂 Mie asa mi se intampla :))
Iti garantez ca nu ai mancat pana acum o bomboana de ciocolata facuta in casa, mai fina si mai eleganta decat aceasta minunata trufa. Unde mai pui ca sunt gata intr-o clipa :).
Rapid, usor dar incredibil de delicios si ciocolatos.
Uite cat de repede se fac!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- ciocolata = 400g
- smantana dulce = 200ml
- cacao = 2 lingurite
- alune de padure = 50g
- fulgi de nuca de cocos = 3 linguri
Cum am procedat:
Am topit ciocolata pe baie de abur, am incalzit smantana dulce, aducand-o la punctul de fierbere ( fara a o lasa sa fiarba ) si le-am omogenizat foarte bine, amestecand usor cu o paleta ( am turnat incet smantana fierbinte in ciocolata topita ). Am lasat apoi amestecul sa se raceasca dupa care am acoperit vasul cu folie de plastic si am bagat la frigider pana a doua zi.
Pentru a putea modela cat mai usor bomboanele, am folosit o pereche de manusi (tip chirurgical); am pus in palma cate o lingurita din compozitia de ciocolata si am modelat cu grija trufe delicate si delicoase. Noua ne-a fost pofta de trufe cu alune de padure, in consecinta am introdus cate un miez de aluna in fiecare trufa, dupa care le-am tavalit prin pudra de cacao sau fulgi de cocos. Sunt minunate si date prin nuci pisate sau caramelizate, o nebunie! 🙂
Se pastreaza la frigider.
Asta a fost tot! Simplu si delicios!
Succes si pofta de trufe ciocolatoase! 🙂
Lasă un răspuns