• Meniu de navigare principal
  • Conținut:
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Tort de ciocolata cu mirodenii

21 aprilie 2016 by iulia 2 comentarii

Daca vrei sa savurezi ceva cu totul si cu totul deosebit, atunci trebuie sa incerci acest tort ciocolatos parfumat cu arome  orientale. Gustul este inedit. Nu se aseamana cu nimic din ce am gatit pana acum. Combinatia de ciocolata si mirodenii este incredibil de delicoasa – dulce dar si putin iute in acelasi timp;  parfumat si atat de lejer, acest tort este o adevarata incantare a simturilor, o orgie de gust si savoare.

Ah, era sa uit: blatul si crema nu contin faina, deci fara gluten! ☺

Nu te mai las sa astepti, iata reteta! 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

3

 

 

Ce am folosit:

Blat:

  • ciocolata neagra = 300g
  • unt = 150g ( la temperatura camerei )
  • cacao = 2 linguri
  • oua = 5 buc
  • zahar = 140g
  • un praf de sare neiodata
  • cardamom = ½ lingurita
  • scortisoara = ½ lingurita

Crema:

  • lapte dulce = 500ml
  • galbenusuri = 4 buc
  • zahar = 130g
  • amidon din porumb = 30g
  • esenta naturala de vanilie

Pentru ornat:

  • 100g ciocolata neagra
  • cacao = 1 lingurita
  • 2

 

Cum am procedat:

Am amestecat  ciocolata topita ( pe baie de abur ) cu  untul  moale pana cand s-a omogenizat amestecul si s-a topit untul. Am adaugat apoi pudra de cacao si un varf de cutit de sare.

Am separat albusurile de galbenusuri;  am amestecat  foarte bine galbenusurile cu 70g de zahar si am adaugat peste ele  compozitia de ciocolata, impreuna cu   ½ lingurita de cardamom si ½ lingurita de scortisoara.

Am batut albusurile spuma cu 70g zahar si le-am pus  peste compozitie, amestecand usor, de jos in sus.

Am turnat compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 gr. C pentru 25 de minute.

Atunci cand va fi gata, tortul va crapa usor la suprafata si va avea o textura umeda.

Crema de vanile:

Am mixat  foarte bine galbenusurile cu zaharul, am adaugat usor amidonul, dupa care am  incorporat treptat laptele fierbinte si esenta de vanilie. Am pus amestecul pe foc mic si am amestecat in continuu pana cand am obtinut o consistenta cremoasa, asemanatoare cu textura unei smantani mai groase. Dupa ce a fost gata, am lasat-o sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Am asezat apoi crema ( la temperatura camerei )peste blatul de tort racit si am ornat cu pudra de cacao si aschii de ciocolata neagra.

Un deliciu elegant si rafinat!

Succes si pofta aromata de ciocolata! 🙂

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
  • Facebook
  • Pinterest
  • email

Categorii:Dulciuri, Fara gluten Tag-uri:ciocolata, fara gluten, tort

Previous Post: « Lipie integrala cu cruditati si tofu
Next Post: Iepure la cuptor cu rozmarin si cartofi aurii »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Mihaela

    5 septembrie 2017 at 11:18

    Vai , am dat iama la tine pe blog :))) ! Ce diametru are forma in care ai copt blatul , poate ai scris, dar eu nu observ :). Multumesc !

    Răspunde
    • iulia

      5 septembrie 2017 at 11:26

      :))) 26 cm, dar cred ar iesi bine si intr-una putin mai mica. Eu la momentul respectiv o aveam decat pe cea de 26 😛 Ma voi aventura si eu pe la tine, sa vad ce bunatati pregatesti 🙂

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Hai in grupul nostru!

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.