Daca iti place caramelul atunci vei adoraaa aceasta minunata tarta a la Jamie O, facuta parca special pentru gustul tau 🙂
Te previn ca este foarte dulce, poate prea dulce pentru unii dar perfect de dulce pentru altii; pe mine m-a cucerit compozitia matasoasa a cremei caramel care imbinata cu textura crocanta a alunelor de padure, creeaza o combinatie irezistibila pentru pofticioasa din mine 🙂
Te invit sa incerci aceasta reteta foarte simplu de realizat dar extrem de bunaaaaa!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
Aluat:
- faina alba = 150g
- cacao = 40g
- zahar pudra = 25g
- unt = 120g
- galbenus de ou = 1 buc
- lapte dulce = 3 linguri
- un praf de sare
Crema:
- zahar = 400g
- miere de albine de salcam = 60g
- smantana dulce = 300ml
- unt = 45g
- alune de padure = 50g
Cum am procedat:
Am inceput cu aluatul, care se face extrem de simplu si rapid. Am mixat foarte bine zaharul pudra si untul, ( care trebuie sa fie foarte rece ), am adaugat apoi galbenusul, faina si cacaoa cernute si laptele. Am incorporat bine toate ingredientele, am pus aluatul infasurat in folie de plastic la frigider pentru 1 ora, dupa care l-am asezat in tava si l-am bagat la congelator pentru 20 de minute. Dupa ce aluatul s-a racit suficient, l-am pus in cuptorul preincalzit la 190 gr. C timp de 20 de minute.
Am caramelizat alunele de padure, coapte si racite, cu 100g de zahar tos, le-am rasturnat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat sa se raceasca. Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Crema caramel:
Am pus 300 g de zahar la caramelizat impreuna cu mierea,  intr-o cratita , pe foc mediu. Dupa ce s-a topit zaharul, am luat de pe foc, am incorporat smantana dulce si untul moale si am pus din nou pe foc amestecand in continuu, cu mare grija sa nu ma ard 😛 ( foloseste o paleta sau lingura cu coada lunga ). Am mai lasat pe foc cateva minute pana ce compozitia a devenit aurie. Am turnat apoi in coaja de tarta si am pus deasupra alunele tocate in bucati mari. Dupa ce am finalizat minunatia, am lasat-o cateva ore la temperatura camerei, pentru a se inghega foarte bine crema caramel.
Delicioasa!
Succes si pofta de caramel! 🙂
Lasă un răspuns