• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Tarta crumble cu piersici si prune

26 iulie 2016 by iulia 2 comentarii

In fiecare an, asteptam cu nerabdare sosirea verii din doua motive: concediul si deserturile cu fructe proaspete  🙂 . Acum doi ani, am inceput sa experimentez reteta asta minunata de tarta, care a  avut mare succes in familie: este foarte racoritoare si se face foarte usor, o sa vezi ca nu este nimic complicat 🙂 .

Un mare avantaj este ca o poti face in combinatii variate,  pentru ca este la fel de gustoasa cu mere, cirese, caise, mure, zmeura etc.  Noua ne place cel mai mult cu piersici si prune, este cu adevarat delicioasa, incearca si tu! 🙂

Iata si reteta!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

IMG_1290

Ce am folosit:

  • faina = 400g
  • unt = 230g
  • zahar pudra = 70g
  • apa rece = 4 linguri
  • piersici = 1,5 kg
  • prune = 800g
  • zahar = 4 linguri
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • esenta naturala de vanilie
  • 4 linguri de lichior ( rom )

IMG_1195

Cum am procedat:

Am facut mai intai un aluat sfaramicios din untul rece, taiat in bucatele si faina.

1

Ca sa pot incorpora mai usor untul in faina, m-am folosit de o furculita ( nu folosi direct mainile pentru ca untul se va inmuia din cauza caldurii si aluatul nu va mai avea aceeasi textura ). Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat si am pus de o parte cca 140g de aluat, pe care l-am folosit ulterior. In restul de aluat am adaugat  apa rece, am amestecat bine si am obtinut o textura  usor moale. Am framantat foarte putin, aproximativ 2 minute, cat sa se incorporeze toate ingredientele ( daca aluatul ti se pare prea moale, poti sa il bagi la frigider pentru 1 ora) . Am intins aluatul in forma rotunda ( pe blatul pudrat cu faina ) , l-am asezat in forma de tarta ( in care am asezat 2 fasii de hartie de copt in forma de cruce, de care sa ma ajut la final pentru a scoate tarta din forma ) si l-am bagat in congelator pentru 30 de minute.

Intre timp am taiat fructele dupa preferinta, in bucati mari, le-am asezat intr-o cratita cu fund dublu, am pus pe deasupra  4 linguri de zahar tos, vanilie, zeama de lamaie si alcoolul ( daca ai copii, sari peste etapa cu alcoolul, tarta va fi la fel de buna )si am asezat pe foc moderat pentru aproximativ 35 de minute, pana cand fructele s-au  inmuiat putin si si-au lasat zeama.

2

Sa revin la aluat 🙂 .  Dupa ce a stat in congelator o jumatate de ora, l-am intepat cu furculita si l-am pus pentru 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de gr. C, pana cand a devenit usor auriu. Am asezat apoi fructele, cu putina zeama ( am folosit o strecuratoare, pentru ca prunele si piersicile isi lasa foarte mult lichid ), peste ele  am pus  2 piersici si 4 prune crude, (negatite) taiate in felii iar la final, am presarat pe deasupra cele 140 de g de aluat pus de o parte.

Am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de g C pentru 50 de minute ( tarta este gata atunci cand marginile aluatului sunt rumenite iar partea de deasupra are o culoare usor aurie ).

Dupa ce a fost gata, am lasat-o sa se raceasca complet,  dupa care am scos-o din forma si am savurat primele felii.  Declicioasaaa!!

Succes si pofta de crumble! 🙂

IMG_1251

 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
  • Facebook
  • Pinterest
  • email

Categorii:Dulciuri Tag-uri:crumble, piersici, prune, tarta

Previous Post: « Hamburger – Enache Family Burger
Next Post: Conuri de inghetata fara zahar cu mure si zmeura »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Crina

    15 septembrie 2017 la ora 10:31

    ce dimensiune are tava, va rog?

    Răspunde
    • iulia

      15 septembrie 2017 la ora 13:44

      Buna! Am folosit o tava de 27 cm 🙂

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Hai in grupul nostru!

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.