Tagliatellele cu sos sunt o varianta delicioasa si foarte usor de preparat pentru un pranz de weekend sau de ce nu, pentru o cina indrazneata in timpul saptamanii.
Iti prezint mai jos reteta, pas cu pas si iti garantez ca o vei adora 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- tagliatelle = 200g
- piept de pui = 350g
- fulgi de chilli = un varf de cutit
- sare neiodata
- ulei de masline = 3 linguri
- piper proaspat macinat
- cimbru proaspat ( cateva crengute)
- jambon afumat = 70g (taiat cubulete)
- suc de rosii = 200ml
- usturoi = 3 catei
- busuioc uscat = 1 lingurita
- smantana = 2 linguri
- masline verzi = 30g
- parmesan ras = 30g
Cum am procedat:
Am pus mai intai pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fost gata, le-am scurs si le-am clatit cu apa rece, apoi le-am lasat de o parte.
Am taiat pieptul de pui in fasii, l-am condimentat cu sare si piper si l-am prajit pentru aproximativ 5 minute, intr-o lingura de ulei de masline amestecat cu fulgi de chilli, acoperit cu capac.
Eu folosesc doar carne de pasare crescuta in curte, este sigura, sanatoasa si mult mai gustoasa decat cea din comert. Parintii mei locuiesc la casa, intr-un paradis verde, animat de veselia galagioasa a animalutelor crescute si ingrijite cu multa dragoste; alaturi de 4 catei harnici si devotati, 2 pisici lenese si rasfatate, isi croiesc drum prin valurile de verdeata si cateva gainute motate si outoare, cativa pui albi ingrasati pentru carnita, vreo 3 curcani, 1 curca si 1 gasca. Nu cred sa existe animale mai fericite 🙂 . Uff, iar „am plecat pe dealuri’’ 😛
Sa revin la reteta: dupa ce carnea a fost gata, am inceput sa fac sosul.
Am incins restul de ulei de masline intr-o tigaie, am pus usturoiul zdrobit si l-am lasat 2 minute pana cand a devenit usor auriu. Am adaugat apoi jambonul, am lasat 5 minute si am pus sucul de rosii, carnea de pui, cimbrul proaspat, busuiocul, sare, piper, am acoperit si am lasat sa se gateasca timp de 5-10 minute la foc mediu, spre mic. Am adaugat apoi smantana, maslinele si pastele, am amestecat si am mai lasat pe foc inca 2-3 minute sa se imbine toate aromele.
Am servit imediat cu parmesan din belsug si cimbru proaspat.
Perfetto!
Succes la bucatarit si sa aveti pofta mare! 🙂
Lasă un răspuns