iulia 10 min. 25 min.

Pentru ca ador smantana si recunosc ca mi se intampla de multe ori sa ma trezesc cu o bucata de paine intr-o mana si o lingura cu smantana in cealalta 😀 , nu e de mirare ca o si folosesc in majoritatea preparatelor mele 🙂 . Un bun exemplu este reteta cu pricina, nascocita in ideea de a prepara ceva usor si rapid de mancat in timpul saptamanii.

Broccoli, praz, usturoi, smantana si putina branza cu mucegai nobil, iata combinatia norocoasa pentru pranzul nostru de astazi: supa usoara si cremoasa, delicioasa atat calda cat si rece, gata de savurat in doar cateva minute, acasa sau la pachet 🙂 .

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • broccoli proaspat = 2 buc ( aprox. 350g )
  • ceapa = 1buc
  • praz =1buc ( 70g )
  • usturoi = 4 catei
  • supa de legume = 1l ( apa, 2 morcovi, 1 pastarnac, 2 cepe mici, sare )
  • ulei de masline = 2 linguri
  • smantana = 150g ( aprox. 3 linguri )
  • unt = 30g
  • blue cheese = 100g
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

Cum am procedat:

Intr-o cratita cu fund dublu, am pus mai intai uleiul de masline si untul si am lasat la foc mic 3-4 minute, pana cand s-a topit untul. Am adaugat usturoiul tocat marunt, am lasat 2 minute, apoi ceapa si prazul tocate, am lasat 5 minute, dupa care am adaugat supa de legume fierbinte ( strecurata ) si am gatit timp de 10 minute, acoperit cu capac. Am pus broccoli taiat in buchetele, am potrivit de gust cu sare si piper si am mai lasat pe foc moderat inca 4 minute, acoperit.  Am pus totul in blender, impreuna cu morcovii din supa de legume si am pulsat pana cand am obtinut o crema fina. Am pus supa intr-un vas incapator si am lasat-o sa se racoreasca pentru 4-5 minute, dupa care am incorporat smantana ( la temperatura camerei ) si am adaugat branza cu mucegai, rupta in bucatele.

Asta a fost supa mea de broccoli si smantana. Simplu, nu?

Pana data viitoare, sa aveti spor in toate si pofta cremoasa de supa! 🙂

Thanks for sharing:

Print Friendly