• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Spaghete din dovlecei cu pesto si parmezan

4 iulie 2018 by iulia 2 comentarii

3 zucchini, partial curatati de coaja, cateva rosii cherry dulci si carnoase, vreo 3-4 linguri bune de parmezan si sos pesto din belsug, le amestecam pe toate cu pofta si ne asezam imediat la masa, pentru ca nu dureaza mai mult de 10 minute pentru a pregati reteta de astazi 🙂 . Nu aprinzi aragazul, nici plita si nici cuptorul! Totul se prepara la rece si se serveste cu placere si din belsug, pentru ca fie vorba intre noi, cina asta nu iti va da batai de cap cu silueta 😛

Proaspat, sanatos, hranitor, racoritor, super simplu de facut si atat de gustos, iata cateva motive pentru care iti recomand sa incerci reteta aceasta pentru pranz sau o cina usoara din timpul saptamanii. E perfecta pentru vara! 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • zucchini = 3 buc ( sau dovlecel )
  • rosii cherry = 250g ( taiate in jumatate )
  • parmezan ras = 4 linguri ( dupa preferinta )
  • Pentru pesto:
  • busuioc proaspat = 40g (doar frunzele )
  • seminte de dovleac crude = 25g
  • migdale crude = 40g
  • usturoi = 2 catei
  • zeama de lamaie = 3 lingurite (dupa gust)
  • ulei de masline = 10 linguri
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

Cum am procedat:

A facut intai sosul pesto. Am pus toate ingredientele in robot si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut o pasta fina. Am potrivit de gust si am lasat de o parte.

Pentru a obtine spaghete din dovlecei, vei avea nevoie de un spiralizator pentru legume, este un aparat foarte practic, foarte rezonabil la pret. Il vei indragi 🙂 . In cazul in care nu ai asa ceva, poti sa folosesti un curatator de legume si sa tai fasii subtiri sau o razatoare mandolina. Important este ca feliile de dovlecel sa fie foarte subtiri.

Am spalat dovleceii si i-am curatat partial de coaja, dupa care am folosit spiralizatorul pentru a ii transforma in spaghete.

I-am asezat intr-un vas incapator, am adaugat rosiile cherry si am amestecat totul cu pesto din belsug. Am asezonat cu putina sare si piper si am presarat deasupra parmezan ras.

Se serveste imediat!

Nu iti recomand sa astepti mult timp pana cand vei consuma, pentru ca dovleceii tind sa isi lase mult lichid si nu vor mai avea acelasi gust si textura.

Pupici!

5.0 from 1 reviews
Spaghete din dovlecei cu pesto si parmezan
 
Print
Prep time
10 mins
Total time
10 mins
 
Spaghete din dovlecei, rosii cherry, sos pesto si parmezan. Proaspat, sanatos, hranitor, racoritor, gustos si super simplu de facut. Ideala pentru pranz sau o cina usoara din timpul saptamanii
Recipe type: cina usoara
Cuisine: vegetariana
Serves: 2
Ingredients
  • zucchini = 3 buc ( sau dovlecel )
  • rosii cherry = 250g ( taiate in jumatate )
  • parmezan ras = 4 linguri ( dupa preferinta )
  • Pentru pesto:
  • busuioc proaspat = 40g (doar frunzele )
  • seminte de dovleac crude = 25g
  • migdale crude = 40g
  • usturoi = 2 catei
  • zeama de lamaie = 3 lingurite (dupa gust)
  • ulei de masline = 10 linguri
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
Instructions
  1. A facut intai sosul pesto. Am pus toate ingredientele in robot si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut o pasta fina. Am potrivit de gust si am lasat de o parte.
  2. Pentru a obtine spaghete din dovlecei, vei avea nevoie de un spiralizator pentru legume, este un aparat foarte practic, foarte rezonabil la pret. Il vei indragi 🙂 . In cazul in care nu ai asa ceva, poti sa folosesti un curatator de legume si sa tai fasii subtiri sau o razatoare mandolina. Important este ca feliile de dovlecel sa fie foarte subtiri.
  3. Am spalat dovleceii si i-am curatat partial de coaja, dupa care am folosit spiralizatorul pentru a ii transforma in spaghete.
  4. I-am asezat intr-un vas incapator, am adaugat rosiile cherry si am amestecat totul cu pesto din belsug.
  5. Am asezonat cu putina sare si piper si am presarat deasupra parmezan ras.
  6. Se serveste imediat!
Notes
Nu iti recomand sa astepti mult timp pana cand vei consuma, pentru ca dovleceii tind sa isi lase mult lichid si nu vor mai avea acelasi gust si textura.
3.5.3251

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:cine usoare din timpul saptamanii, Fara carne, Tin la silueta Tag-uri:cina fara carne, fara foc, parmezan, pesto, Rapid si sanatos, raw, rosii cherry, spaghete din dovlecei, zucchini

Previous Post: « Salata cu quinoa, sparanghel si avocado
Next Post: Vinete la cuptor cu mozzarella si parmezan »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Sim

    4 iulie 2018 la ora 18:19

    Arata foarte bine pastele! De unde ai achizitionat spiralizatorul?

    Răspunde
    • iulia

      4 iulie 2018 la ora 18:22

      Multumesc! 🙂 L-am cumparat din KitchenShop dar gasesti si online

      Răspunde

Din aceeasi categorie:

 

Orez pufos cu legume coapte si sos thailandez de arahide

 

Crochete de pui in crusta de quinoa la cuptor

 

Dorada in crusta de sare aromatizata

 

Supa de rosii cu lamaie si busuioc

 

Somon tras la tigaie cu salata de fenicul si portocala

 

File de cod cu bulgur si rucola

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Rate this recipe:  

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.