Daca esti fan pizza si doresti sa iti prepari cu manutele tale deliciosul preparat napoletan, trebuie sa stii ca un factor foarte important in obtinerea unui rezultat optim, care sa iti imbete pupilele gustative, este sosul.
Iata mai jos o reteta minunata, pe care eu o folosesc de fiecare data cand prepar pizza, rezultatul fiind intotdeauna un deliciu. 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- bulion de rosii Topoloveana = 600g
- ceapa uscata = 6 buc
- usturoi = 12 catei
- ardei kapia rosu copt = 2kg
- tulpina de telina cu frunze = 2 buc
- busuioc = 1 lingura
- oregano = 1 ½ lingura
- tarhon = 1 lingura
- frunze de dafin = 6 buc
- zahar brun = 150g ( dupa gust )
- otet = 100 ml
- sare neiodata
- piper
Cum am procedat:
Am pus ceapa, usturoiul si ardeii copti in robotul de bucatarie si i-am tocat foarte marunt. Intr-o oala incapatoare din inox am pus bulionul de rosii Topoloveana ( care este cel mai bun produs de pe piata, 100% natural, eu am cumparat de Aici) , am acoperit cu apa calduta ( aproximativ 6 degete deasupra pastei de rosii ) si am amestecat foarte bine. Am adaugat restul ingredientelor , (inclusiv condimentele ) si am fiert la foc mic pana ce amestecul a scazut si a deprins o consistenta pastoasa.
Am scos frunzele de telina si de dafin, am asezonat dupa gustul meu cu sare, piper si zahar brun si am turnat compozitia fierbinte in borcane, am inchis foarte bine capacele, dupa care le-am sterilizat intr-o cratita cu apa fierbinte timp de 20 de minute, pe aragaz. Dupa sterilizare borcanele se lasa in cratita pana cand se racesc.
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 9 borcanele de sos delicios.
Succes ! 🙂
Lasă un răspuns