• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Sosul meu pentru pizza

19 aprilie 2016 by iulia Lasa un comentariu

Daca esti fan pizza si doresti sa iti prepari cu manutele tale deliciosul preparat napoletan, trebuie sa stii ca un factor foarte important in obtinerea  unui rezultat optim, care sa iti imbete  pupilele gustative, este sosul.

Iata mai jos o reteta minunata,  pe care eu o folosesc de fiecare data cand prepar pizza, rezultatul fiind intotdeauna un deliciu. 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

31

Ce am folosit:

  • bulion de rosii Topoloveana = 600g
  • ceapa uscata = 6 buc
  • usturoi = 12 catei
  • ardei kapia rosu copt = 2kg
  • tulpina de telina cu frunze = 2 buc
  • busuioc = 1 lingura
  • oregano = 1 ½ lingura
  • tarhon = 1 lingura
  • frunze de dafin = 6 buc
  • zahar brun = 150g ( dupa gust )
  • otet = 100 ml
  • sare neiodata
  • piper

1c

Cum am procedat:

Am pus ceapa, usturoiul si ardeii copti in robotul de bucatarie si i-am tocat foarte marunt. Intr-o oala incapatoare din inox am pus bulionul de rosii Topoloveana ( care este cel mai bun produs de pe piata, 100% natural, eu am cumparat de Aici) , am acoperit cu apa calduta ( aproximativ 6 degete deasupra pastei de rosii ) si am amestecat foarte bine. Am adaugat restul ingredientelor ,  (inclusiv condimentele ) si am fiert la foc mic pana ce amestecul a scazut si a deprins o consistenta pastoasa.

Am scos frunzele de telina si de dafin, am asezonat dupa gustul meu cu sare, piper si zahar brun si am turnat compozitia fierbinte in borcane, am inchis foarte bine capacele, dupa care le-am sterilizat intr-o cratita cu apa fierbinte timp de 20 de minute,  pe aragaz. Dupa sterilizare borcanele se lasa in cratita pana cand se racesc.

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 9 borcanele de sos delicios.

Succes ! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Cum se face Tag-uri:sos

Previous Post: « Oul meu romanesc
Next Post: Aluat de pizza »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.