Sosul BBQ este ideal pentru fripturile facute pe gratar sau la cuptor, minunat atunci cand iti doresti sa mai adaugi un plus de gust si savoare preparatelor tale.
Noi l-am incercat prima data cu o portie generoasa de coaste de porc, delicioasa combinatie!! O vom repeta curand! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- ceapa = 60g ( tocata marunt )
- usturoi = 6 catei ( pisati )
- ulei de masline = 1 lingura
- ketchup = 1 ceasca
- sos de rosii = 200g
- zahar brun = 4 lingurite
- otet = 3 linguri
- miere de albine = 150g
- sos worcester = 1 lingura
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- paprika afumata = ¼ lingurita
- fulgi de chilli = ¼ lingurita
Cum am procedat:
Am calit ceapa in uleiul de masline, impreuna cu usturoiul si fulgii de chilli. Am adaugat apoi restul ingredientelor, am lasat sa dea intr-un clocot, dupa care am redus focul la mic si am lasat sa fiarba pentru cca 30 de minute, amestecand din cand in cand. Nimic mai simplu!
Se serveste imediat cu mare pofta! 🙂
Tips:
Daca iti ramane sos, poti sa il pastrezi in frigider pentru cca 2 saptamani, intr-un borcan inchis ermetic.
Succes si pofta buna! 🙂
Lasă un răspuns