• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Somon tras la tigaie cu salata de fenicul si portocala

19 ianuarie 2017 by iulia Lasa un comentariu

somon tras la tigaie

O cina cu peste este binevenita oricand la noi in familie, mai ales intr-o seara din timpul saptamanii, cand trebuie sa fim mai atenti la ce preparate introducem in meniu 🙂 .

Pentru cina de astazi am ales sa pregatesc somon tras la tigaie, in putin ulei de susan, desavarsit  mai apoi in cuptor, servit alaturi de o salata crocanta de fenicul si  felii proaspete de portocala.

Un rasfat culinar foarte sanatos si hranitor, gata in cateva minute si care nu ne pune in pericol silueta 😛

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

somon tras la tigaie 3

Ce am folosit:

  • file somon cu piele = 2 buc
  • ulei de susan = 2 linguri
  • fenicul = 2 bulbi
  • suc proaspat de portocale = 4 linguri
  • ulei de masline = 2 linguri
  • portocala = 1 buc ( taiata in felii )
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

Cum am procedat:

Am sters  pestele cu prosop de hartie, l-am condimentat cu sare piper,  l-am asezat in tigaia foarte bine incinsa impreuna cu cele 2 linguri de ulei de susan si l-am gatit la foc mediu spre mare timp de 5 minute, presand  usor cu o spatula.

somon tras la tigaie 4

Intre timp am preincalzit cuptorul la 180g C.

Dupa cele 5 minute petrecute la foc direct, pe aragaz, am mutat tigaia in cuptor pentru inca 5-6 minute, fara sa intorc sau sa misc in vreun fel bucatile de peste.

salata de fenicul

In timp ce pestele s-a gatit in cuptor, am pregatit salata: am taiat feniculul in fasii subtiri, l-am asezonat cu sare si piper, sucul proaspat de portocala, putin ulei de masline iar apoi am adaugat si  feliile de portocala pregatite .

Somonul a iesit exact pe gustul nostru, cu pielea crocanta si carnea suculenta  🙂 iar servit alaturi de salata de fenicul, a fost un adevarat deliciu: o cina proaspata si deosebuit de lejera, ideala pentru o seara din timpul saptamanii!

Succes si pofta buna!

somon tras la tigaie 2

Print Friendly, PDF & Email
Share:
  • Facebook
  • Pinterest
  • email

Categorii:Bucate fel de fel, cine usoare din timpul saptamanii, Peste, fructe de mare, Tin la silueta Tag-uri:fenicul, peste, salata, salata de fenicul, somon, ulei de susan

Previous Post: « Minipateuri cu branza Brie si dulceata de ardei iute
Next Post: Budinca de tapioca »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Hai in grupul nostru!

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.