In aceasta seara ne-am delectat cu o portie eleganta de somon, gatit la cuptor, intr-o crusta aromata de ierburi proaspete, servit alaturi de cartofi aurii, morcov dulce si un sos senzational din hrean si smantana.
Delicios, delicios, delicios!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- somon file = 4 buc
- patrunjel proaspat = 1 legatura
- busuioc proaspat
- menta proaspata
- ulei de masline = 4 linguri
- sare neiodata
- piper
- tarhon = ½ lingurita
- ghimbir = ½ lingurita
- seminte de floarea soarelui crude = 10g
Pentru sosul de hrean:
- hrean proaspat
- smantana = 150g
- patrunjel tocat
- zeama de lamaie
- sare neiodata
- piper
Pentru cartofi:
- cartofi = 6 buc
- morcovi = 4 buc
- cimbru
- tarhon
- sare neiodata
- piper
- ulei de masline = 3 linguri
Cum am procedat:
Cartofii:
Am fiert cartofii impreuna cu morcovii aproximativ 10 minute in apa cu putina sare, dupa care i-am strecurat foarte bine, i-am condimentat cu sare, piper, cimbru si tarhon, i-am stropit cu ulei de masline si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. I-am gatit pentru aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit la 190 gr. C, pana au devenit aurii si apetisanti.
Somonul:
Am tocat mai intai patrunjelul , o mana buna de busuioc si menta proaspata, apoi le-am amestecat cu putin ulei de masline.
Am condimentat bucatile de somon cu putin ghimbir macinat, tarhon, sare si piper, le-am asezat pe hartie de copt, dupa care le-am acoperit din belsug cu amestecul de ierburi. Am bagat apoi tava in cuptorul preincalzit la 190 gr. C pentru 10-15 minute. Nu lasa mai mult, pentru ca somonul se va usca si nu va mai fi suculent.
Sosul de hrean:
Am amestecat intr-un bol smantana, hreanul ras, patrunjelul tocat, zeama de lamaie si am condimentat cu sare neiodata si piper proaspat macinat. Vei adora acest sos, este foarte proaspat si gustos si poti incerca sa il folosesti si alaturi de alte preparate, dupa gustul tau :).
Asta a fost!
Delicios, delicios, delicios!!!
Succes si pofta savuroasa! 🙂
Lasă un răspuns