• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Somon in crusta verde si sos de smantana cu hrean si patrunjel

20 aprilie 2016 by iulia Lasa un comentariu

In aceasta seara ne-am delectat cu o portie eleganta de somon,  gatit la cuptor,  intr-o crusta aromata de ierburi proaspete, servit alaturi de cartofi aurii, morcov dulce si un  sos senzational  din hrean si smantana.

Delicios, delicios, delicios!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

20160313_144903

Ce am folosit:

  • somon file = 4 buc
  • patrunjel proaspat = 1 legatura
  • busuioc proaspat
  • menta proaspata
  • ulei de masline = 4 linguri
  • sare neiodata
  • piper
  • tarhon = ½ lingurita
  • ghimbir = ½ lingurita
  • seminte de floarea soarelui crude = 10g

Pentru sosul de hrean:

  • hrean proaspat
  • smantana = 150g
  • patrunjel tocat
  • zeama de lamaie
  • sare neiodata
  • piper

Pentru cartofi:

  • cartofi = 6 buc
  • morcovi = 4 buc
  • cimbru
  • tarhon
  • sare neiodata
  • piper
  • ulei de masline = 3 linguri

Cum am procedat:

Cartofii:

Am fiert cartofii impreuna cu morcovii  aproximativ 10 minute in apa cu putina sare, dupa care i-am strecurat foarte bine, i-am condimentat cu sare, piper, cimbru si tarhon, i-am stropit cu ulei de masline si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. I-am gatit pentru aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit la 190 gr. C, pana au devenit aurii si apetisanti.

Somonul:

Am tocat mai intai  patrunjelul , o mana buna de busuioc  si  menta proaspata, apoi le-am amestecat cu putin ulei de masline.

20160313_141827

20160313_141754

 

 

 

 

 

 

Am condimentat bucatile de somon cu putin ghimbir macinat, tarhon, sare si piper, le-am asezat pe hartie de copt,  dupa care le-am acoperit din belsug cu amestecul de ierburi.  Am bagat apoi tava in cuptorul preincalzit la 190 gr. C pentru 10-15 minute. Nu lasa mai mult, pentru ca somonul se va usca si nu va mai fi suculent.

Sosul de hrean:

Am amestecat intr-un bol smantana, hreanul ras, patrunjelul tocat, zeama de lamaie si am condimentat cu sare neiodata si piper proaspat macinat. Vei adora acest sos, este foarte proaspat si gustos si poti incerca sa il folosesti si alaturi de alte preparate, dupa gustul tau :).

Asta a fost!

Delicios, delicios, delicios!!!

Succes si pofta savuroasa! 🙂

1(cresc contrast, incrucisat salb, inflorire slab)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
  • Facebook
  • Pinterest
  • email

Categorii:Bucate fel de fel, cine usoare din timpul saptamanii, Peste, fructe de mare, Tin la silueta Tag-uri:peste, somon

Previous Post: « Prajitura mamei cu foi cu miere
Next Post: Tarta cu caramel si alune de padure »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Hai in grupul nostru!

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.