Propunerea mea de astazi pentru o masa la pachet este acest sandwich savuros si foarte satios, cu hummus facut in casa, felii de dovlecel si vinete coapte, asezonat dupa preferinta cu putin cimbru uscat si piper proaspat macinat.
Este un preparat sanatos si usor de facut, foarte rapid de asamblat dimineata inainte de a pleca spre servici, care iti asigura doza de satietate pana la urmatoarea masa din zi 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- 1 bagheta sau 1 ciabatta ( dupa preferinta )
- hummus = 200g ( mai mult sau mai putin, dupa preferinta )
- zucchini = 2 buc ( sau dovlecel )
- vinete = 2 buc ( mici )
- ulei de masline = 4 linguri
- cimbru uscat = 1 lingurita
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- paprika afumata = 1/4 lingurita ( optional – o puteti omite, daca nu va place )
Cum am procedat:
Am taiat legumele in felii, cu o grosime de aproximativ 1 cm, le-am tamponat foarte bine cu prosop de hartie, astfel incat sa elimin orice urma de apa, le-am condimentat pe ambele parti cu sare, piper, paprika afumata si cimbru si le-am stropit foarte bine cu ulei de masline.
Le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, felie langa felie, nu suprapuse si le-am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru cca 20 de minute, pe nivelul din mijloc, pana cand s-au rumenit frumos. Este posibil ca dovlecelul sa fie gata mai repede decat vinetele, pentru ca sa eviti sa se arda sau sa se usuce, verifica cuptorul din cand in cand 🙂 .
Am lasat legumele sa ajunga la temperatura camerei, dupa care le-am bagat la frigider pana a doua zi de dimineata cand am asamblat sandwichul. O sa fiu sincera cu tine si o sa recunosc ca nu am avut rabdare pana dimineata si… mi-am facut un sandwich mic imediat ce au fost gata legumele 😛 Trebuia sa testez, nu? 😀
Asamblare sandwich:
Pe o felie de bagheta, am asezat intai un strat generos de hummus ( facut in casa ), peste care am pus felii de vinete si de zucchini, am presarat putin cimbru si piper, am acoperit cu o alta felie de bagheta, am infasurat in folie de plastic si am plecat la drum 🙂 .
Poti sa adaugi si niste bucati de ardei copt si cateva frunze de salata sau patrunjel proaspat, cred ca ar fi delicios si asa, testeaza si vezi cum iti place mai mult.
Pupici!
- 1 bagheta sau 1 ciabatta ( dupa preferinta )
- hummus = 200g ( mai mult sau mai putin, dupa preferinta )
- zucchini = 2 buc ( sau dovlecel )
- vinete = 2 buc ( mici )
- ulei de masline = 4 linguri
- cimbru uscat = 1 lingurita
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- paprika afumata = ¼ lingurita ( optional - o puteti omite, daca nu va place )
- Am taiat legumele in felii, cu o grosime de aproximativ 1 cm, le-am tamponat foarte bine cu prosop de hartie, astfel incat sa elimin orice urma de apa, le-am condimentat pe ambele parti cu sare, piper, paprika afumata si cimbru si le-am stropit foarte bine cu ulei de masline.
- Le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, felie langa felie, nu suprapuse si le-am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru cca 20 de minute, pe nivelul din mijloc, pana cand s-au rumenit frumos. Este posibil ca dovlecelul sa fie gata mai repede decat vinetele, pentru ca sa eviti sa se arda sau sa se usuce, verifica cuptorul din cand in cand 🙂 .
- Am lasat legumele sa ajunga la temperatura camerei, dupa care le-am bagat la frigider pana a doua zi de dimineata cand am asamblat sandwichul.
- Asamblare sandwich - Pe o felie de bagheta, am asezat intai un strat generos de hummus ( facut in casa ), peste care am pus felii de vinete si de zucchini, am presarat putin cimbru si piper, am acoperit cu o alta felie de bagheta, am infasurat in folie de plastic si am plecat la drum 🙂 .
Lasă un răspuns