Sanatoasa, hranitoare, rapida si foarte usor de facut, salata mea cu quinoa si legume crude este bineinteles si delicioasa 🙂
Am savurat-o pana la ultima…bobita 😛 mai ales, ca totul a fost o improvizatie de moment, venita pe seama unei senzatii nebune de foame, care statuse pe capul nostru toata ziua. Eram lihniti! Ajunsi acasa, am rascolit frigiderul si am scos tot ce era comestibil 😀 – 1 castravete, niste rosii cherry, cateva masline kalamata, branzica tofu, din aia buna, tinuta in saramura si o conserva de naut. Ce sa facem cu ele? O salata simpla nu ne-ar fi potolit foamea, dar combinate cu niste quinoa, hmmm, cred ca ar merge. Si asa am facut: am amestecat totul cu niste quinoa gatita.
Rezultatul? O cina sanatoasa, foarte satioasa, gata in mai putin de 20 de minute, de care ne-am bucurat impreuna, marti seara.
Inca un caz rezolvat cu succes! 😛
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- quinoa alba = 150g
- apa = 320ml
- castravete = 1 buc
- rosii cherry =8 buc
- masline naturale kalamata = 35g
- naut = 80g ( din conserva, scurs de zeama )
- tofu in saramura = 50g
- oregano = 1 lingurita
- fulgi de drojdie inactiva = 2 linguri
- ulei de masline = 2 linguri
- zeama de la 1 lamaie ( mica ) – dupa gust
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am fiert quinoa in apa cu 1/2 lingurita de sare. Ar fi fost si mai gustoasa daca as fi folosit supa de legume, dar nu am avut timp sa astept, asa ca am folosit apa simpla. Cand iti permite timpul, incearca si cu supa de legume, este delicioasa 🙂 Mai multe detalii despre quinoa si cum poti sa o gatesti, gasesti aici
Cat timp a fiert quinoa, nu mai mult de 15-20 de minute, am pregatit legumele: spalat si tocat, dupa preferinte. Eu am curatat castravetele de seminte, tu poti sa il folosesti cum doresti, am vrut sa-i simt mai bine „crocanteala”, plus ca nu isi mai lasa apa.
Am amestecat totul cu quinoa gatita si un dressing rapid din ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, am presarat pe deasupra oregano uscat si fulgi de drojdie inactiva si la masa! 🙂
Daca iti raman resturi de la cina, poti sa pui totul intr-o caserola si sa iti iei la pachet a doua zi, este minunata si nici nu trebuie sa o incalzesti 🙂
Pupici!
Util:
- tamponeaza branza tofu cu prosop de hartie inainte sa o tai si sa o pui in salata, altfel isi va lasa zeama si nu va fi foarte placut
- cat timp fierbe quinoa, lasa nautul la scurs intr-o strecuratoare, castigi timp
- indeparteaza semintele de la castravete, astfel te vei bucura de salata la fel de gustoasa si crocanta si a doua zi
Lasă un răspuns