iulia 7 min. 30 min.

Nu puteam sa las sa treaca vara, fara sa ne bucuram de o reteta delicioasa de salata de vinete! 🙂 Drept urmare, sambata trecuta ne-am pus pe copt! 😛  Si cum nu ne-am putut decide la un anume fel de salata, am facut doua: una clasica, cu ulei de masline dar fara ceapa, pentru ca, fie vorba intre noi, am uita de dansa 😀 😀 si inca una, dupa o reteta turceasca, cu iaurt, menta proaspata, patrunjel si usturoi,  pe care am avut ocazia sa o gustam recent, chiar in tara ei de bastina 🙂 . Combinatia de vinete coapte cu iaurt, usturoi si menta proaspata ne-a surprins placut, cu o explozie de arome,  prospetime si un gust delicios de racoritor.

Este un aperitiv savuros, pe care vi-l recomand cu placere , o varianta dietetica a clasicei retete de salata de vinete, daca ne gandim ca folosim doar 3 linguri de ulei de masline 🙂 . Hai sa vedem!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • vinete coapte = 500g
  • usturoi = 3 catei ( pisati )
  • zeama de lamaie = 2 linguri
  • sare neiodata = 1 lingurita
  • ulei de masline = 3 linguri
  • iaurt = 125g ( eu am folosit grecesc )
  • menta uscata = 1/2 lingurita
  • menta proaspata = 1 lingurita ( tocata )
  • patrunjel proaspat = 1 lingurita ( tocat )
  • un praf de piper alb

Cum am procedat:

Am pus vinetele coapte, curatate de coaja si racite in robotul de bucatarie si am pulsat de cateva ori, pana cand s-au transformat intr-o pasta fina. Le-am pus apoi intr-un vas impreuna cu restul ingredientelor, le-am amestecat si potrivit de gust si am servit imediat alaturi de paine proaspata, salata de rosii si cativa ardei copti, cu miere si usturoi, pentru ca asa ne plac noua 😛 .

Aceasta a fost reteta mea de salata de vinete cu influente turcesti! Simplu, nu? Sper sa va placa si voua! 🙂

Pana data viitoare, spor la copt si pofta de vinete!

Thanks for sharing:

Print Friendly