Ce sa servim la cina, vara, intr-o seara din timpul saptamanii, care sa ne ofere aportul necesar de nutrienti, sa fie gustos, suficient de mult incat sa ne saturam dar care sa nu vina la pachet cu un numar mare de calorii? 🙂 Pentru noi, 3 seri pe saptamana , raspunsul este salata – salata preparata in diverse feluri si combinatii de legume, uneori si fructe, cu sosuri proaspete si de fiecare data, cu cat mai multa verdeata 🙂 . Eii, aseara am obtinut un mix super delicios din spanac proaspat, sparanghel, avocado si quinoa, totul stropit generos cu sosul meu de maioneza vegan , pe care il ador, l-as manca si pe paine. Nu, stai, am facut-o deja! 😀 Daca nu esti fan spanac, poti sa inlocuiesti cu orice tip de salata verde preferi.
Ce imi mai place la reteta asta foarte mult, e ca se prepara foarte rapid, in maxim 30 de minute esti deja cu nasul in farfurie 😛
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 2 portii ):
- quinoa = 130g
- supa de legume = 280ml ( doar lichidul sau apa )
- sparanghel = 300g
- avocado = 1 buc
- spanac proaspat = 2 maini ( sau salata verde, iceberg etc )
- ceapa rosie = 1/2 buc
- usturoi = 2 catei ( pisati )
- marar proaspat = dupa gust
- zeama de lamaie = dupa gust
- ulei de masline = 4-5 linguri
- nectar de agave = 1 lingura ( sau miere )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- muguri de pin = 1 lingurita
- sos de maioneza vegan = dupa preferinta
Cum am procedat:
Am fiert quinoa in supa de legume, cu putina sare, timp de 20 de minute. Mai multe detalii despre cum sa gatesti quinoa, gasesti Aici . Am lasat-o putin sa se racoreasca. Intre timp am pregatit sparanghelul. L-am asezonat cu sare si piper, l-am stropit foarte bine cu ulei de masline, astfel incat fiecare bucata sa fie „imbracata” cu ulei si l-am gatit intr-o tigaie de fonta, timp de 10 minute, avand grija sa il intorc de pe o parte pe alta. Este minunat si pe grill sau chiar direct pe gratar, pregatit in acelasi mod.
Am amestecat quinoa cu usturoiul pisat, mararul tocat si ceapa rosie, am adaugat apoi frunzele de spanac si un dressing usor, facut din zeama de lamaie, sare, piper, nectar de agave si 2 linguri de ulei de masline. Odata asezonata, am pus-o pe un platou si am asezat deasupra sparanghelul, bucati de avocado, am presarat si cativa muguri de pin si am stropit generos cu sosul de maioneza.
Este foarte buna atat calda , cat si rece si foarte satioasa 🙂
Pupici!
- quinoa = 130g
- supa de legume = 280ml ( doar lichidul sau apa )
- sparanghel = 300g
- avocado = 1 buc
- spanac proaspat = 2 maini ( sau salata verde, iceberg etc )
- ceapa rosie = ½ buc
- usturoi = 2 catei ( pisati )
- marar proaspat = dupa gust
- zeama de lamaie = dupa gust
- ulei de masline = 4-5 linguri
- nectar de agave = 1 lingura ( sau miere )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- muguri de pin = 1 lingurita
- sos de maioneza vegan = dupa preferinta
- Am fiert quinoa in supa de legume, cu putina sare, timp de 20 de minute. Mai multe detalii despre cum sa gatesti quinoa, gasesti Aici . Am lasat-o putin sa se racoreasca.
- Intre timp am pregatit sparanghelul. L-am asezonat cu sare si piper, l-am stropit foarte bine cu ulei de masline, avand grija ca fiecare bucata sa fie "imbracata" cu ulei si l-am gatit intr-o tigaie de fonta, timp de 10 minute. Este minunat si pe grill sau chiar direct pe gratar, pregatit in acelasi mod.
- Am amestecat quinoa cu usturoiul pisat, mararul tocat si ceapa rosie.
- Am adaugat apoi frunzele de spanac si un dressing usor, facut din zeama de lamaie, sare, piper, nectar de agave si 2 linguri de ulei de masline.
- Odata asezonata, am pus-o pe un platou si am asezat deasupra sparanghelul, bucati de avocado, am presarat si cativa muguri de pin si am stropit generos cu sosul de maioneza.
- Este foarte buna atat calda , cat si rece si foarte satioasa 🙂
Lasă un răspuns