• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Salata calda de cartofi noi cu ton si sos cremos

25 mai 2016 by iulia Lasa un comentariu

Pentru ca suntem in plin sezon al cartofilor noi, am ales sa iti prezint astazi reteta mea de salata calda cu cartofi, ton si sos cremos de mustar – o idee foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru un pranz fugar din timpul saptamanii. 🙂

Iata reteta mai jos!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

c11

 

Ce am folosit:

  • cartofi noi = 1kg
  • ton = 150g ( conserva in suc propriu )
  • ceapa verde = 2 buc
  • capere = 2 lingurite
  • hrean = 15g ( ras )
  • mustar = 1 lingurita
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • apa minerala = 2 linguri
  • cimbru uscat
  • rozmarin proaspat ( cateva frunzulite )
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline = 1lingura

c12

 

Cum am procedat:

Am spalat cartofii foarte bine, am indepartat coaja subtire si i-am pus la fiert cu putina sare. Cand au fost gata, i-am asezat intr-o strecuratoare si i-am lasat sa se scurga bine de apa.

Am incins o tigaie, am pus uleiul de masline, dupa care am adaugat cartofii, sare si piper. I-am lasat pe foc cca 10 minute pana cand s-au rumenit putin 🙂

Intre timp am facut repede sosul: am pus intr-un bol mustarul, hreanul ras, zeama de lamaie, apa minerala, am condimentat cu sare si piper si am  amestecat pana cand am omogenizat ingredientele.

Asamblare salata:

Intr-un vas incapator am asezat cartofii calzi, tonul ( scurs de lichid ), ceapa verde tocata marunt, am adaugat caperele, putin cimbru si rozmarin tocat pentru mai mult gust si la final am turnat cu generozitate sosul din mustar si hrean.

Succes si pofta buna! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Fara carne Tag-uri:cartofi noi, ton

Previous Post: « Tortul meu egiptean
Next Post: Rulada de curcan cu unt si ierburi, legume coapte si sos de blue cheese »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.