O rulada din carne va fi intotdeauna un antreu elegant si deosebit cu care sa iti incanti invitatii, ori de cate ori vei fi gazda unei cine festive.
Reteta prezentata mai jos am creat-o special pentru masa de revelion si recunosc ca a fost un deliciu.
Convinge-te si tu 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- ficat de pui = 500g
- ceapa uscata = 4 buc ( mari )
- morcov = 3 buc
- piept de pui = 700g (tocat )
- piept de pui = 2 buc intregi
- ulei de masline = 3 linguri
- oua = 2 buc
- smantana grasa = 2 linguri
- patrunjel = 1 legatura
- merisoare = 70g
- vin alb = 200ml
- unt = 70g ( topit )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am pus la fiert ficatul de pui, 2 cepe taiate in jumatate, morcovii si am condimentat cu sare si piper dupa gustul meu gurmand. Dupa ce s-au fiert am pus de o parte 2 bucati de morcovi iar restul ingredientelor le-am dat prin robotul de bucatarie pana cand am obtinut un amestec pastos si am lasat de-o parte.
Intr-o tigaie am calit 2 cepe mari, taiate marunt cu 3 linguri de ulei de masline, peste care am adaugat 700 g de piept de pui tocat ( eu am folosit robotul de bucatarie pentru a toca carnea de pui ) condimentat cu sare si piper. Am lasat pe foc moderat cca 15 minute pana cand s-a gatit carnea de pui si am adaugat pasta de ficat. Am mai lasat sa se gateasca aproximativ 10 minute acoperit cu capac dupa care am lasat de o parte sa se racoreasca.
Cat timp s-a racit umplutura, am pus merisoarele in vin si le-am lasat la inmuiat cca 1 ora.
Dupa ce compozitia din carne a ajuns la temperatura camerei, am amestecat-o cu o legatura de patrunjel tocat, 2 oua intregi, 2 linguri de smantana grasa si merisoarele scurse foarte bine, dupa care am impartit-o in 4 parti egale.
Am inceput sa pregatesc ruladele: mai intai am taiat fiecare piept de pui in 2 bucati, am condimentat apoi fiecare bucata cu sare si piper, am asezat pe fiecare in parte bastonase de morcov fiert ( din cei 2 morcovi pusi de o parte),am pus apoi umplutura, am rulat, am legat cu sfoara de bucatarie si am uns cu unt topit. Am procedat la fel si cu suratele ei ( celelalte 3 bucati de piept de pui ) dupa care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am bagat in cuptorul preincalzit la 190gr. C pentru 60 de minute. Dupa 30 de minute am scos ruladele, le-am intors si le-am uns cu untul ramas, dupa care am reintrodus tava in cuptor pentru finalizarea timpului de gatit.
Succes la bucatarit si pofta mare! 🙂
Lasă un răspuns