Weekendul acesta mi l-am petrecut in mare parte testand retete cu ciocolata. Frumos, nu? 😛
Pe langa faptul ca am facut ceea ce ador de mic copil, adica sa ma mozolesc de ciocolata in voie 😀 , micile mele experimente culinare au avut si un rezutat concret: am descoperit o prajiturica delicioasa si super simplu de facut. Yeyyy! 🙂
Daca esti bautor de cafea, prajitura asta e minunata alaturi, dar nu dezamageste nici pe iubitorii de lapte cald, mici sau mari 🙂 Testat!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 12 buc.) :
- faina = 160g
- unt = 170g ( moale, la temperatura camerei )
- zahar brut = 200g
- oua = 1 buc ( mare, la temperatura camerei )
- cacao = 65g
- praf de copt bio = 1 lingurita
- vanilie
- Crema:
- Branza pufoasa cu smantana Delaco = 340g ( la temperatura camerei )
- unt = 80g (Â moale, la temperatura camerei )
- miere de albine = 1 lingura ( dupa gust )
- vanilie
- ciocolata cu lapte = 100g
- ciocolata neagra = 50g
- Extra-pentru decor:
- mure, bucati de ciocolata neagra
Cum am procedat:
Am facut intai blatul. Am mixat foarte bine untul moale cu zaharul, peste care am adaugat apoi oul si vanilia. Am amestecat cu grija dupa care am incorporat ingredientele uscate, mixate in prealabil ( faina, praful de copt si cacaoa ) . A rezultat un aluat gros, usor de modelat. Cu mainile pudrate cu faina, am format 12 bile, pe care le-am asezat intr-o forma de muffins, unsa cu putin unt. Pentru fiecare bila, am folosit cate 1 lingura cu varf de aluat. Am facut o adancitura in centrul fiecareia si am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 15 minute. Daca in timpul coptului, cavitatea creata la inceput, se micsoreaza, nu este nicio problema. Imediat ce le-am scos din cuptor, presam usor suprafata superioara a fiecarei prajituri cu spatele unei linguri, pana ajungem la forma initiala 🙂 Atunci cand este fierbinte, prajitura este moale si foarte usor de modelat.
Le-am lasat la racit, timp in care am preparat crema. Am mixat untul moale cu branza pufoasa, pana cand am obtinut o crema fina. Am adaugat apoi mierea, vanilia si ciocolata topita si racita. Am acoperit cu folie de plastic si am bagat la frigider pentru 2 ore sau pana cand a ajuns la consistenta dorita.
Dupa ce prajiturile s-au racit, le-am umplut cu crema si am decorat cu fructe proaspete si bucati de ciocolata neagra.
Pupici!
- faina = 160g
- unt = 170g ( moale, la temperatura camerei )
- zahar brut = 200g
- oua = 1 buc ( mare, la temperatura camerei )
- cacao = 65g
- praf de copt bio = 1 lingurita
- vanilie
- Crema:
- Branza pufoasa cu smantana Delaco = 340g ( la temperatura camerei )
- unt = 80g ( moale, la temperatura camerei )
- miere de albine = 1 lingura ( dupa gust )
- vanilie
- ciocolata cu lapte = 100g
- ciocolata neagra = 50g
- Extra-pentru decor:
- mure, bucati de ciocolata neagra
- Am facut intai blatul. Am mixat foarte bine untul moale cu zaharul, peste care am adaugat apoi oul si vanilia. Am amestecat cu grija dupa care am incorporat ingredientele uscate, mixate in prealabil ( faina, praful de copt si cacaoa ) .
- A rezultat un aluat gros, usor de modelat. Cu mainile pudrate cu faina, am format 12 bile, pe care le-am asezat intr-o forma de muffins, unsa cu putin unt. Pentru fiecare bila, am folosit cate 1 lingura cu varf de aluat.
- Am facut o adancitura in centrul fiecarei bile de aluat si am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 15 minute. Daca in timpul coptului, cavitatea creata la inceput, s-a micsorat, nu este nicio problema. Imediat ce le-am scos din cuptor, presam usor suprafata superioara a fiecarei prajituri cu spatele unei linguri, pana ajungem la forma initiala 🙂 Atunci cand este fierbinte, prajitura este moale si foarte usor de modelat.
- Le-am lasat la racit, timp in care am preparat crema. Am mixat untul moale cu branza pufoasa, pana cand am obtinut o crema fina. Am adaugat apoi mierea, vanilia si ciocolata topita si racita.
- Am acoperit cu folie de plastic si am bagat la frigider pentru 2 ore sau pana cand a ajuns la consistenta dorita.
- Dupa ce prajiturile s-au racit, le-am umplut cu crema si am decorat cu fructe proaspete si bucati de ciocolata neagra.
Â
Lasă un răspuns