• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Prajiturici cu ciocolata si branza pufoasa

28 octombrie 2018 by iulia Lasa un comentariu

Weekendul acesta mi l-am petrecut in mare parte testand retete cu ciocolata. Frumos, nu? 😛

Pe langa faptul ca am facut ceea ce ador de mic copil, adica sa ma mozolesc de ciocolata in voie 😀 , micile mele experimente culinare au avut si un rezutat concret: am descoperit o prajiturica delicioasa si super simplu de facut. Yeyyy! 🙂

Daca esti bautor de cafea, prajitura asta e minunata alaturi, dar nu dezamageste nici pe iubitorii de lapte cald, mici sau mari  🙂 Testat!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit ( pentru 12 buc.) :

  • faina = 160g
  • unt = 170g ( moale, la temperatura camerei )
  • zahar brut = 200g
  • oua = 1 buc ( mare, la temperatura camerei )
  • cacao = 65g
  • praf de copt bio = 1 lingurita
  • vanilie
  • Crema:
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco = 340g ( la temperatura camerei )
  • unt = 80g ( moale, la temperatura camerei )
  • miere de albine = 1 lingura ( dupa gust )
  • vanilie
  • ciocolata cu lapte = 100g
  • ciocolata neagra = 50g
  • Extra-pentru decor:
  • mure, bucati de ciocolata neagra

Cum am procedat:

Am facut intai blatul. Am mixat foarte bine untul moale cu zaharul, peste care am adaugat apoi oul si vanilia. Am amestecat cu grija dupa care am incorporat ingredientele uscate, mixate in prealabil ( faina, praful de copt si cacaoa ) . A rezultat un aluat gros, usor de modelat. Cu mainile pudrate cu faina, am format 12 bile, pe care le-am asezat intr-o forma de muffins, unsa cu putin unt. Pentru fiecare bila, am folosit cate 1 lingura cu varf de aluat. Am facut o adancitura in centrul fiecareia si am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 15 minute. Daca in timpul coptului, cavitatea creata la inceput, se micsoreaza, nu este nicio problema. Imediat ce le-am scos din cuptor, presam usor suprafata superioara a fiecarei prajituri cu spatele unei linguri, pana ajungem la forma initiala 🙂 Atunci cand este fierbinte, prajitura este moale si foarte usor de modelat.

Le-am lasat la racit, timp in care am preparat crema. Am mixat untul moale cu branza pufoasa, pana cand am obtinut o crema fina. Am adaugat apoi mierea, vanilia si ciocolata topita si racita. Am acoperit cu folie de plastic si am bagat la frigider pentru 2 ore sau pana cand a ajuns la consistenta dorita.

Dupa ce prajiturile s-au racit, le-am umplut cu crema si am decorat cu fructe proaspete si bucati de ciocolata neagra.

Pupici!

Prajiturici cu ciocolata si branza pufoasa
 
Print
Prep time
10 mins
Cook time
15 mins
Total time
25 mins
 
Mini prajituri cu blat dens de cacao si crema fina de branza si ciocolata, un rasfat dulce pentru orice pofticios.
Author: Delicii si zambete
Recipe type: desert
Serves: 12
Ingredients
  • faina = 160g
  • unt = 170g ( moale, la temperatura camerei )
  • zahar brut = 200g
  • oua = 1 buc ( mare, la temperatura camerei )
  • cacao = 65g
  • praf de copt bio = 1 lingurita
  • vanilie
  • Crema:
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco = 340g ( la temperatura camerei )
  • unt = 80g ( moale, la temperatura camerei )
  • miere de albine = 1 lingura ( dupa gust )
  • vanilie
  • ciocolata cu lapte = 100g
  • ciocolata neagra = 50g
  • Extra-pentru decor:
  • mure, bucati de ciocolata neagra
Instructions
  1. Am facut intai blatul. Am mixat foarte bine untul moale cu zaharul, peste care am adaugat apoi oul si vanilia. Am amestecat cu grija dupa care am incorporat ingredientele uscate, mixate in prealabil ( faina, praful de copt si cacaoa ) .
  2. A rezultat un aluat gros, usor de modelat. Cu mainile pudrate cu faina, am format 12 bile, pe care le-am asezat intr-o forma de muffins, unsa cu putin unt. Pentru fiecare bila, am folosit cate 1 lingura cu varf de aluat.
  3. Am facut o adancitura in centrul fiecarei bile de aluat si am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 15 minute. Daca in timpul coptului, cavitatea creata la inceput, s-a micsorat, nu este nicio problema. Imediat ce le-am scos din cuptor, presam usor suprafata superioara a fiecarei prajituri cu spatele unei linguri, pana ajungem la forma initiala 🙂 Atunci cand este fierbinte, prajitura este moale si foarte usor de modelat.
  4. Le-am lasat la racit, timp in care am preparat crema. Am mixat untul moale cu branza pufoasa, pana cand am obtinut o crema fina. Am adaugat apoi mierea, vanilia si ciocolata topita si racita.
  5. Am acoperit cu folie de plastic si am bagat la frigider pentru 2 ore sau pana cand a ajuns la consistenta dorita.
  6. Dupa ce prajiturile s-au racit, le-am umplut cu crema si am decorat cu fructe proaspete si bucati de ciocolata neagra.
3.5.3251

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Dulciuri, fan branza Tag-uri:brownie, ciocolata, crema de branza, desert, prajitura cu ciocolata

Previous Post: « Mini sandwichuri cu castravete
Next Post: Rulouri din friganele cu mere si scortisoara »

Reader Interactions

Din aceeasi categorie:

 

Pavlova cu ganache de ciocolata

 

Prajitura cu magiun si coca razuita

 

Tiramisu cu sofran

 

Rulouri cu unt si scortisoara I fara framantare

 

Cozonac de Craciun cu ciocolata si migdale

 

Cinnabons - rulouri dulci cu unt si scortisoara

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Rate this recipe:  

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.