• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Prajitura de post cu ciocolata si cafea

7 martie 2017 by iulia Lasa un comentariu

Draga vizitatorule,

Daca nu esti un strain si ti-ai mai aruncat cate un ochi pe paginile mele, ti-ai dat seama probabil de o trasatura caracteristica a personalitatii gazdei tale – si anume ca sunt foarte pofticioasa 😛 , da, ador mancarea !! 🙂

Daca asta este prima ta vizita, atunci tin  sa iti urez un savuros  ‘’Bun venit!’’ si rasfoit delicios printre retetele mele;  vei vedea  ca ne vom imprieteni numai decat 🙂 .

Tu te plictisesti vreodata cand gatesti? Eu nu! Pot sa stau ore in sir in bucatarie si nu ma plictisesc; poate mai obosesc din cand in cand, dar ma remontez imediat cum gust din mancarurile care sfaraie lasciv pe plita 😛 .  Recunosc ca  asta se intampla destul de des, partea cu gustatul, ma refer 🙂 ,  in special atunci cand pregatesc un desert si mai ales atunci cand este ceva cu ciocolata 😛 . Asa ca, fie cu lingura, fie cu spatula sau cu degetul, etapele  de test sunt intotdeauna o mare placere 🙂 !

prajitura de post cu ciocolata si cafea

Dar se intampla ca uneori sa nu am timp suficient sa gatesc ceva elaborat sau sa imi fie pur si simplu … lene 😛 . Da, recunosc , cateodata sunt lenesa dar , din pacate, asta nu  influenteaza cu nimic pofta de ‘’ceva bun’’, mai ales daca ma prinde in weekend 🙂 .

In situatiile de genul asta,  caut sa pregatesc ceva rapid si simplu, care sa nu imi ocupe mult timp in bucatarie dar care, la final sa ne ofere acea senzatie de ‘’lins pe degete’’  🙂 .

Acesta este si cazul retetei de astazi, Prajitura de post cu ciocolata si cafea: un desert foarte simplu de facut, in care amesteci totul intr-un bol si apoi esti gata de copt 🙂 . Hai sa vedem!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

prajitura de post cu ciocolata si cafea 1

Ce am folosit:

  • ciocolata neagra = 200g ( topita )
  • smochine = 100g ( tocate grosier )
  • cafea = 2 cescute ( gata fiarta, fara zahar )
  • nuci de caju crude = 70g ( tocate grosier )
  • faina = 300g
  • zahar brun = 200g
  • miere de albine = 2 linguri
  • lapte de migdale = 400ml
  • cacao = 3 linguri
  • esenta de vanilie
  • ulei de cocos = 8 linguri ( topit ) sau ulei de floarea soarelui
  • bicarbonat de sodiu = ¼ lingurita ( stins in zeama de lamaie )
  • picaturi de ciocolata neagra = 30g

Cum am procedat:

Intr-un bol incapator am pus  faina, cacaoa si zaharul brun ( daca vrei un gust mai dulce, poti folosi mai mult zahar sau miere ), am amestecat putin, am incorporat apoi mierea, si laptele de migdale, dupa care am adaugat ciocolata topita, cafeaua, uleiul de cocos si esenta de vanilie si am amestecat foarte bine, de jos in sus, pentru a omogeniza compozitia. A sosit si randul smochinelor si al nucilor de caju, pe care le-am incorporat usor in amestecul obtinut, iar la final am adaugat bicarbonatul de sodiu.

prajitura de post cu ciocolata si cafea 2

Am pus compozitia intr-o forma de tort cu fund detasabil , am presarat pe deasupra picaturile de ciocolata neagra si am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 30 de minute.

Ca sa fii sigura ca prajitura este gata, iti recomand sa faci testul cu scobitoarea, poate cuptorul tau are nevoie de un timp mai indelungat sau poate este mai rapid , de aceea cel mai bine este sa testezi inainte 🙂 .

Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa  ajunga la temperatura camerei inainte de a o sectiona, dupa care, bineinteles ca ne-am servit cu cate o portie, doua 🙂 .

Succes la copt si pofta dulce!

prajitura de post cu ciocolata si cafea 4

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Dulci, Vegetariene Tag-uri:cafea, caju, ciocolata, de post, negresa, prajitura de post, ulei de cocos

Previous Post: « Fasole verde cu sos de ghimbir – de post/vegan
Next Post: Orez din conopida »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.