• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Porchetta cu rondele din cartofi cu unt si parmezan

17 decembrie 2017 by iulia Lasa un comentariu

Tu ce pregatesti ca fel principal pentru masa de Craciun ?

Eu cred ca voi servi o Porchetta 🙂 . Nu am mai facut de mult o rulada de carne, iar reteta asta este un adevarat deliciu. Intai asezonez carnea cu multe ierburi proaspete, usturoi, coaja de lamaie si parmezan, o ung generos cu unt topit, o bag in cuptor, la foc domol si ma fac ca uit de ea vreo 3h si jumatate, pana cand se fragezeste atat de bine, incat se topeste in gura.

Mai fac si niste rondele de cartofi copti in unt si asezonati cu cimbru si parmezan, de iti lasa gura apa cand te uiti la ei 😛 . Cum ti se pare reteta mea? Nu suna delicios? 🙂

Cu drag si zambet de Craciun,

Iulia

Ce am folosit ( pentru 4 persoane ):

Pentru Porchetta:

  • 1 buc fleica de porc = 1,3kg
  • unt Lurpak = 80g ( 50 g topit + 30g cubulete )
  • parmezan ras = 30g
  • rozmarin proaspat = 6 ramurele ( frunzulitele )
  • cimbru proaspat = 8 ramurele ( frunzulitele )
  • marar proaspat = 1/2 legatura
  • salvie proaspata = 2 ramurele ( frunzulitele )
  • coaja de la 1 lamaie
  • usturoi = 7 catei ( pisati )
  • vin alb = 40ml
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline = 1 lingura
  • ceapa = 2 buc ( mari )
  • morcov = 3buc

Pentru cartofi:

  • cartofi = 9 buc
  • unt  Lurpak = 45g ( topit )
  • parmezan ras = 25g
  • cimbru proaspat = 2 ramurele ( frunzulitele )
  • usturoi pudra = 1 lingurita
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

Cum am procedat:

Am scos carnea din frigider cu 30  de minute inainte de a incepe sa o pregatesc. Am tamponat-o foarte bine cu prosop de hartie si am sectionat-o cu un cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtin o bucata mai subtire si de 2 ori mai mare ( vezi foto ). Am uns-o cu putin un topit, am condimentat-o cu sare si piper, apoi am presarat ierburile tocate marunt, coaja de lamaie, usturoiul pisat, parmezanul si cateva cubulete de unt ( 30g ). Am rulat-o, am legat-o strans cu ata de bucatarie ( pentru carne ) si am condimentat-o foarte bine cu sare si piper.

Am curatat ceapa si morcovii, i-am taiat in jumatate si i-am asezat pe fundul tavii de copt, unse cu unt si 1 lingura de ulei de masline.

Am asezat rulada de carne pe patul de legume, am uns-o generos cu unt topit, am acoperit cu capac si am bagat in cuptorul preincalzit la 170g C pentru 3h. Dupa 1 h, am stropit-o cu putin vin alb. In tot timpul cat a stat in cuptor, am uns porchetta cu unt topit de 4 ori. Dupa 3 h, am indepartat capacul si am lasat-o sa se rumeneasca timp de 30 de minute. Dupa ce a fost gata, am scos-o din cuptor, am acoperit-o cu folie de aluminiu si am lasat-o in tihna vreo 20 de minute, inainte de a o servi.

Cartofii:

Cat timp porchetta se „bronza” in cuptor, am pregatit cartofii. I-am feliat pe razatoare, in rondele de 3mm grosime, i-am uscat cu prosop de hartie si i-am amestecat cu unt topit, parmezan, cimbru, usturoi, sare si piper. Am uns o tava de briose cu unt topit, am asezat rondelele de cartofi, una peste alta, suprapuse, in fiecare forma, am mai presarat putina sare si piper, cateva frunzulte de cimbru si i-am mai stropit cu putin unt. Inainte cu 30 de minute ca rulada sa fie gata, am bagat cartofii in cuptor. Dupa ce am scos carnea, am crescut temperatura la 190g C si am continuat sa gatesc cartofii pentru inca 20 de minute, pana cand s-au rumenit frumos.

Dupa ce i-am scos din cuptor am mai presarat deasupra putin parmezan ras si cateva frunzulite de cimbru.

Pana data viitoare, va doresc spor la bucatarit si Sarbatori cu bucurie! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Cu carne Tag-uri:cimbru, Lurpak, parmezan, porchetta, rozmarin, rulada de carne, unt

Previous Post: « Tort „Poveste de iarna”
Next Post: Biscuiti cu interior moale de ciocolata »

Reader Interactions

Din aceeasi categorie:

 

Crochete de pui in crusta de quinoa la cuptor

 

Prepelite la tigaie cu miere si ghimbir

 

Risotto cu piept de curcan glazurat la cuptor

 

Club Sandwich cu curcan si guacamole

 

Masa la pachet - Vita cu legume si orez basmati

 

Rata la cuptor cu sos de portocale si legume coapte

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.