O sursa bogata de Omega 3, tonul poate fi folosit in diverse moduri delicioase, fie intr-o salata proaspata, fie alaturi de orez sau couscous, fie fript in tigaie cu diverse ierburi si legume.
Eu am ales sa-l folosesc ca topping intr-o savuroasa pizza lejera cu mozzarella, capere si rucola proapata si crocanta. A iesit un deliciu cu care ne-am incantat intr-o minunata seara de joi 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
Pentru aluat:
- 280ml apa calduta
- 2 linguri ulei masline
- 2 lingurite sare (rase)
- 500g faina alba
- 4 g drojdie uscata
Topping:
- 1 conserva de ton in suc propriu = 170g
- ceapa = 1 buc ( mica)
- porumb dulce ( din conserva) = 3-4 lingurite
- capere = 2-3 lingurite
- sos special pentru pizza = 3 lingurite
- mozzarella = 250g
- rucola
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- cimbru uscat = ¼ lingurita
Cum am procedat:
Am facut mai intai aluatul dupa care l-am intins in tava speciala pentru pizza ( vezi detalii la pizza cu 4 feluri de branza si ierburi aromate ) am uns blatul cu sosul pentru pizza facut de mine , am asezat mozzarella rasa,ceapa, tonul, porumbul, caperele.
Am condimentat cu sare, piper si cimbru si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 210gr. C pentru fix 10 minute, treapta 1 ( de jos in sus), folosind functia de coacere pentru pizza. Cand a fost gata, am scos-o din cuptor, am mai presarat putina mozzarella rasa si am aranjat frumos frunzulitele proaspete de rucola .
Am pus-o repede pe un tocator de lemn, am feliat-o, ne-am servit cu cate un pahar cu bere si ne-am bagat sub patura, la un film, savurand incet felie dupa felie dupa felie 🙂
Succes, sa ai pofta buna si companie minunata!
Lasă un răspuns