iulia 10 min.

1ton

O sursa bogata de Omega 3, tonul poate fi folosit in diverse moduri delicioase, fie intr-o salata proaspata, fie  alaturi de orez sau couscous, fie fript in tigaie cu diverse ierburi si legume.

Eu am ales sa-l  folosesc ca topping intr-o savuroasa pizza lejera cu mozzarella, capere si rucola proapata si crocanta. A iesit un deliciu cu care ne-am incantat intr-o minunata seara de joi 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

Pentru aluat:

  •  280ml apa calduta
  •  2 linguri ulei masline
  •  2 lingurite sare (rase)
  •  500g faina alba
  •  4 g drojdie uscata

Topping:

  • 1 conserva de ton in suc propriu = 170g
  • ceapa = 1 buc ( mica)
  • porumb dulce ( din conserva) = 3-4 lingurite
  • capere = 2-3 lingurite
  • sos special pentru pizza = 3 lingurite
  • mozzarella = 250g
  • rucola
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • cimbru uscat = ¼ lingurita

20160309_183653

Cum am procedat:

Am facut mai intai aluatul  dupa care l-am intins in tava speciala pentru pizza ( vezi detalii la pizza cu 4 feluri de branza si ierburi aromate ) am uns blatul cu  sosul pentru pizza facut de mine , am asezat mozzarella rasa,ceapa,  tonul,  porumbul, caperele.

 

20160309_185809

Am condimentat cu sare, piper si cimbru si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 210gr. C pentru fix 10 minute, treapta 1 ( de jos in sus), folosind functia de coacere pentru pizza.  Cand a fost gata, am scos-o din cuptor, am mai presarat putina mozzarella rasa si am aranjat frumos frunzulitele proaspete de rucola .

Am pus-o repede pe un tocator de lemn, am feliat-o, ne-am servit cu cate un pahar cu bere si ne-am bagat sub patura, la un film,  savurand incet felie dupa felie dupa felie 🙂

Succes,  sa ai pofta buna si companie minunata!

2ton

Thanks for sharing:

Print Friendly, PDF & Email