Ne place mancarea picanta 🙂 –  in consecinta din camara mea nu lipsesc niciodata: piperul, fulgii de chilli, ardeiul iute sau ghimbirul 🙂 . Toate isi gasesc destinatia in preparatul potrivit si sunt savurate cu placere, atata timp cat nu imi scapa prea mult printre degete si transform cina intr-un spectacol de circ 😛 , situatie care nu imi este straina, recunosc 😀 si din cauza careia suntem mereu bine aprovizionati cu apa plata 😛 .
Zilele trecute, in timp ce faceam inventarul in bucatarie, gasesc un borcan cu dulceata de ardei iute , o minunatie dulce-picanta, cu care am innobilat gustul multor preparate, ultimele fiind niste pateuri super pufoase  cu branza Brie, hmmmm delicioase, trebuie neaparat sa le incerci 🙂 .
M-am uitat scurt la borcanul cu pricina si i-am trasat imediat destinatia – PIZZA – !! Si cum astazi este prima zi a Marelui Post, o pizza cu multe legume si sos dulce-picant ar merge de minune: usor de facut, rapid si foarte gustos 🙂 .
Sa vedem ce a iesit! 😛
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
Pentru aluat :
- 280ml apa calduta
- 2 linguri ulei masline
- 2 lingurite sare (rase)
- 500g faina
- 4 g drojdie uscata
Pentru topping:
- vinete = 1/2 buc
- ardei gras rosu = 2 buc
- praz = 1/2 buc
- porumb conserva = 100g
- fasole rosie conserva = 6 lingurite
- masline negre = 80g
- cimbru proaspat
- dulceata de ardei iute  = 2 lingurite
- sos de rosii = 8 lingurite
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Cantitatile de mai sus sunt pentru 2 pizze mari 🙂
Am facut mai intai aluatul, gasesti pasii si reteta Aici . Cand aluatul a fost gata pentru  a fi folosit, l-am impartit in 2 bucati din care am obtinut 2 pizze mari cu blat pufos.
Am intins aluatul, i-am dat o forma cat mai rotunda si l-am asezat in tava ( noi avem o tava speciala pentru pizza care nu necesita a fi pregatita in vreun fel inainte de a aseza blatul in ea ; daca nu ai o astfel de tava, tapeteaza cu  hartie de copt tava pe care o vei folosi).  Am uns blatul  cu 4 lingurite din sosul de rosii, facut in casa, gasesti reteta Aici , pe care l-am amestecat cu 1 lingurita de dulceata de ardei iute. Am asezat apoi legumele taiate dupa placul meu, porumbul si fasolea ( strecurate de lichid ), maslinele, am condimentat cu putina sare, piper proaspat macinat si am finalizat cu putin cimbru proaspat  .
Am bagat pizza in cuptorul preincalzit la 210gr. C, pe nivelul 1 ( de jos in sus), functia speciala pentru copt pizza, timp de 10 minute fix, nici mai mult , nici mai putin. Dupa ce am scos-o din cuptor am garnisit-o cu inca putin cimbru si gata! 🙂
Pofta buna!
Tips:
Daca nu ai cuptor  cu functie speciala pentru pizza, preincalzeste cuptorul la temperatura mare (peste 210 gr), aseaza pizza pe o treapta superioara si urmareste cu atentie pana cand arata asa cum iti doresti . Daca o arzi pe prima, nu-i nimic, la a doua setezi alta temperatura pana cand gasesti temperatura si pozitia ideala a cuptorului tau. Asa invatam! 🙂 Asa ca, success si pofta mare!
In cazul in care nu vrei sa faci mai multe pizze in aceeasi zi, poti sa pastrezi aluatul in frigider, pana la 3 zile. Ca sa eviti sa se intareasca la suprafata, acopera cu folie alimentara.
Lasă un răspuns