iulia 10 min.

Ne place mancarea picanta 🙂 –  in consecinta din camara mea nu lipsesc niciodata: piperul, fulgii de chilli, ardeiul iute sau ghimbirul 🙂 . Toate isi gasesc destinatia in preparatul potrivit si sunt savurate cu placere, atata timp cat nu imi scapa prea mult printre degete si transform cina intr-un spectacol de circ 😛 , situatie care nu imi este straina, recunosc 😀 si din cauza careia suntem mereu bine aprovizionati cu apa plata 😛 .

Zilele trecute, in timp ce faceam inventarul in bucatarie, gasesc un borcan cu dulceata de ardei iute , o minunatie dulce-picanta, cu care am innobilat gustul multor preparate, ultimele fiind niste pateuri super pufoase  cu branza Brie, hmmmm delicioase, trebuie neaparat sa le incerci 🙂 .

M-am uitat scurt la borcanul cu pricina si i-am trasat imediat destinatia – PIZZA – !! Si cum astazi este prima zi a Marelui Post, o pizza cu multe legume si sos dulce-picant ar merge de minune: usor de facut, rapid si foarte gustos 🙂 .

Sa vedem ce a iesit! 😛

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

pizza mexicana de post

Ce am folosit:

Pentru aluat :

  • 280ml apa calduta
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite sare (rase)
  • 500g faina
  • 4 g drojdie uscata

Pentru topping:

  • vinete = 1/2 buc
  • ardei gras rosu = 2 buc
  • praz = 1/2 buc
  • porumb conserva = 100g
  • fasole rosie conserva = 6 lingurite
  • masline negre = 80g
  • cimbru proaspat
  • dulceata de ardei iute  = 2 lingurite
  • sos de rosii = 8 lingurite
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

Cum am procedat:

Cantitatile de mai sus sunt pentru 2 pizze mari 🙂

pizza mexicana de post 1

Am facut mai intai aluatul, gasesti pasii si reteta Aici . Cand aluatul a fost gata pentru  a fi folosit, l-am impartit in 2 bucati din care am obtinut 2 pizze mari cu blat pufos.

Am intins aluatul, i-am dat o forma cat mai rotunda si l-am asezat in tava ( noi avem o tava speciala pentru pizza care nu necesita a fi pregatita in vreun fel inainte de a aseza blatul in ea ; daca nu ai o astfel de tava, tapeteaza cu  hartie de copt tava pe care o vei folosi).  Am uns blatul  cu 4 lingurite din sosul de rosii, facut in casa, gasesti reteta Aici , pe care l-am amestecat cu 1 lingurita de dulceata de ardei iute. Am asezat apoi legumele taiate dupa placul meu, porumbul si fasolea ( strecurate de lichid ), maslinele, am condimentat cu putina sare, piper proaspat macinat si am finalizat cu putin cimbru proaspat  .

Am bagat pizza in cuptorul preincalzit la 210gr. C, pe nivelul 1 ( de jos in sus),  functia speciala pentru copt pizza, timp de 10 minute  fix, nici mai mult , nici mai putin. Dupa ce am scos-o din cuptor am garnisit-o cu inca putin cimbru si gata! 🙂

Pofta buna!

pizza mexicana de post 2

Tips:

Daca nu ai cuptor  cu functie speciala pentru pizza, preincalzeste cuptorul la temperatura mare (peste 210 gr), aseaza pizza pe o treapta superioara si urmareste cu atentie pana  cand arata asa cum iti doresti . Daca o arzi pe prima, nu-i nimic, la a doua setezi alta temperatura pana cand gasesti temperatura si pozitia ideala a cuptorului tau. Asa invatam! 🙂 Asa ca, success si pofta mare!

In cazul in care nu vrei  sa faci mai multe pizze in aceeasi zi, poti sa pastrezi  aluatul in frigider, pana la 3 zile. Ca sa eviti sa se intareasca la suprafata, acopera cu folie alimentara.

Thanks for sharing:

Print Friendly, PDF & Email