Intr-un post mai vechi , am facut marturisirea ca suntem mari mancaciosi de pizza . Prin urmare banuiesc ca nu te-a surprins faptul ca ai gasit inca o reteta cu acest savuros preparat,nu? 🙂
Varianta pe care ti-o propun acum este extrem de gustoasa dar si mai lejera decat alte surate de-ale ei. Am invatat din experienta ca o pizza reusita se prepara cu un topping simplu, cu cat folosesti mai putine ingrediente cu atat pizza va iesi mai gustoasa si se va gati perfettamente 🙂
Iata, deci reteta mea de pizza cu ou, ciuperci si porumb.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia Ce am folosit:
- mozzarella = 230g
- ou proaspat = 1 buc
- ciuperci champignon = 3 buc
- porumb dulce = 3-4 lingurite (din conserva)
- sos special pentru pizza = 4 lingurite
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- cimbru uscat = ½ lingurita
- busuioc proaspat
- aluat
Cum am procedat:
Am facut mai intai aluatul dupa care l-am intins in tava speciala pentru pizza ( vezi detalii la pizza cu 4 feluri de branza si ierburi aromate )am uns blatul cu sos , am asezat mozzarella taiata in bucati mari (vezi poza), ciupercile, porumbul si apoi am pus oul crud in mijloc. Am condimentat cu sare, piper si cimbru si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 210gr. C pentru fix 10 minute, treapta 1 ( de jos in sus), folosind functia de coacere pentru pizza. Cand a fost gata, am scos-o din cuptor si am presarat busuiocul proaspat .
Atat de aromata si gustoasa! Yummmyyy
Succes si pofta de pizza! 🙂
Lasă un răspuns