Din caietul meu de bucate italienesti, am ales pentru masa de astazi o reteta delicioasa, foarte lejera si sofisticata – o pizza aromata cu ananas proaspat, invadata de mozzarella pufoasa, condimentata cu un chilli furios si aruncata in bratele unei bucati bune de prosciutto crudo.
Un deliciu garantat!
Cu drag si cu un zambet,
IuliaCe am folosit:
- prosciutto crudo = 70g
- ananas proaspat = 2 rozete
- unt = 10g
- mozzarella = 200g
- sos special pentru pizza = 3 -4 lingurite
- ardei iute/chilli ( dupa gust)
- busuioc proaspat
- aluat
Cum am procedat:
M-am ocupat mai intai de aluat apoi am taiat ananasul in bucati si l-am impartit in doua: o parte am lasat-o cruda iar pe cealalta am calit-o in putin in unt, cca 3 minute pe fiecare parte.
Dupa ce am facut aluatul si l-am intins in tava speciala pentru pizza ( vezi detalii la pizza cu 4 feluri de branza si ierburi aromate )am uns blatul cu sos , am presarat putina mozzarella rasa (30g), am asezat apoi bucatile de prosciutto crudo, ananasul, cateva bucatele de ardei iute tocat si mozzarella rupta in bucati mari ( 140g). Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 210gr. C pentru fix 10 minute, treapta 1 ( de jos in sus), folosind functia de coacere pentru pizza. Cand a fost gata, am scos-o din cuptor si am presarat restul de mozzarella ( 30g ) rasa si busuiocul proaspat tocat.
Minunat!
Ingredientele mentionate mai sus sunt suficiente pentru o pizza mare si gustoasa.
Succes si sa ai pofta bunaa! 🙂
Lasă un răspuns