• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Piersici pe grill cu ricotta, miere si fructe de padure

21 iunie 2017 by iulia Lasa un comentariu

Nu stiu altii cum isi petrec concediul, dar noua ne place sa ne bucuram de micile placeri ale vietii in ritmul nostru, fara graba: sa dormim mai mult, fara sa ne uitam la ceas cand ne trezim 🙂 , sa ne plimbam pana ne dor talpile sau sa tragem jaluzelele si sa ne ascundem sub asternuturi, chiar daca e trecut de ora 14:00,  sa ne batem cu valurile si sa radem ca niste copii, sa mancam cu gura plina, sa lenevim la soare si sa bem bere rece, sa savuram o cina copioasa, sa lasam noaptea sa se aseze peste noi, obositi de atata leneveala 😛 .

Joi dimineata. Vacanta. Soare prietenos, briza parfumata de bogatia florilor salbatice, creste de munte inverzite si undeva acolo jos, marea albastra. Este atat de liniste…se aude doar zumzetul albinelor…Se pare ca au fost mai harnice decat noi si in aceasta dimineata 😛 .  Pfff asta este, suntem in vacanta, profitam de orice clipa , deci, spor la treaba, albinutelor, noi mai lenevim putin 😀 !

Azi, insa, parca ma simt putin mai energica 😛 , cred ca albinutele sunt de vina :))) . Ma ridic prima din pat si merg lenesa in bucatarie si deschid frigiderul. Vad 2 piersici, stingherite undeva intr-un colt. „Ar fi minunate pentru micul dejun, alaturi de putina branzica si ceva miere”, imi zic si in cateva minute ma gasesc mobilizata, cu cutitul in mana si inconjurata de niste nuci buimace, cateva bucati de zmeura, afine, ceva fulgi de migdale, o caserola mignona cu ricotta si undeva, prin spatele meu, ma pandea curios, un borcan cu miere 😀 . Opaaa!! Cred ca va iesi ceva bun! Si asa a fost: bun si super rapid, iar sotul, fooaaarte recunoscator 🙂 . Nu va speriati, nu am plecat in concediu ca sa gatesc, dar mi se mai intampla experiente de genul asta 🙂  De fiecare data cand vad ceva ce imi face cu ochiul, nu pot sa ma abtin si tot printre tigai ma trezesc 🙂 .

Dar, hai sa va spun  cum am pregatit piersicutele astea, ca tare delicioase au mai fost!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit ( pentru 2 pers.):

  • piersici = 2 buc ( taiate in jumatate, fara samburi)
  • branza ricotta = 4 linguri ( cu varf )
  • ulei de cocos = 2 lingurite
  • zahar brun = 2 lingurite
  • afine = 40g
  • zmeura = 40g
  • nuci = 20g
  • fulgi de migdale = 2 lingurite
  • miere de albine de salcam = 4 lingurite

Cum am procedat:

Mai intai am incins foarte bine tigaia. Am pus uleiul de cocos si zaharul brun si am amestecat usor, pana cand s-au topit si omogenizat, aproximativ 3-4 minute. Am adaugat apoi piersicile si le-am gatit cate 4 minute pe fiecare parte, ungandu-le din cand in cand cu siropul din tigaie, pana cand s-au rumenit putin 🙂 . Gata cu gatitul! Super rapid, nu?

Am pus pe farfurii cate 2 linguri cu ricotta, peste care am asezat cate 2 jumatati de piersica, zmeura, afine, cateva nuci, am turnat apoi miere de albine si am garnisit cu cativa fulgi de migdale. Am servit imediat!

Delicios, sanatos, usor de facut si foarte rapid! Exact ce avem nevoie pentru micul dejun!

Succes la bucatarit si pofta dulce! 🙂

Daca ti-a placut reteta mea sau daca ai vreo sugestie de adaugat, poti lasa un comentariu mai jos sau poti da like paginii mele de facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile publicate pe site 🙂 .

Multumesc! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Share:
  • Facebook
  • Pinterest
  • email

Categorii:Bucate fel de fel, Bunatati pt. micul dejun, deserturi care nu ingrasa :), Tin la silueta Tag-uri:afine, mic dejun, piersici, ricotta, zmeura

Previous Post: « Tarta rustica cu capsuni
Next Post: Cele mai bune negrese de post »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Hai in grupul nostru!

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.