Nu stiu altii cum isi petrec concediul, dar noua ne place sa ne bucuram de micile placeri ale vietii in ritmul nostru, fara graba: sa dormim mai mult, fara sa ne uitam la ceas cand ne trezim 🙂 , sa ne plimbam pana ne dor talpile sau sa tragem jaluzelele si sa ne ascundem sub asternuturi, chiar daca e trecut de ora 14:00,  sa ne batem cu valurile si sa radem ca niste copii, sa mancam cu gura plina, sa lenevim la soare si sa bem bere rece, sa savuram o cina copioasa, sa lasam noaptea sa se aseze peste noi, obositi de atata leneveala 😛 .
Joi dimineata. Vacanta. Soare prietenos, briza parfumata de bogatia florilor salbatice, creste de munte inverzite si undeva acolo jos, marea albastra. Este atat de liniste…se aude doar zumzetul albinelor…Se pare ca au fost mai harnice decat noi si in aceasta dimineata 😛 .  Pfff asta este, suntem in vacanta, profitam de orice clipa , deci, spor la treaba, albinutelor, noi mai lenevim putin 😀 !
Azi, insa, parca ma simt putin mai energica 😛 , cred ca albinutele sunt de vina :))) . Ma ridic prima din pat si merg lenesa in bucatarie si deschid frigiderul. Vad 2 piersici, stingherite undeva intr-un colt. „Ar fi minunate pentru micul dejun, alaturi de putina branzica si ceva miere”, imi zic si in cateva minute ma gasesc mobilizata, cu cutitul in mana si inconjurata de niste nuci buimace, cateva bucati de zmeura, afine, ceva fulgi de migdale, o caserola mignona cu ricotta si undeva, prin spatele meu, ma pandea curios, un borcan cu miere 😀 . Opaaa!! Cred ca va iesi ceva bun! Si asa a fost: bun si super rapid, iar sotul, fooaaarte recunoscator 🙂 . Nu va speriati, nu am plecat in concediu ca sa gatesc, dar mi se mai intampla experiente de genul asta 🙂  De fiecare data cand vad ceva ce imi face cu ochiul, nu pot sa ma abtin si tot printre tigai ma trezesc 🙂 .
Dar, hai sa va spun  cum am pregatit piersicutele astea, ca tare delicioase au mai fost!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 2 pers.):
- piersici = 2 buc ( taiate in jumatate, fara samburi)
- branza ricotta = 4 linguri ( cu varf )
- ulei de cocos = 2 lingurite
- zahar brun = 2 lingurite
- afine = 40g
- zmeura = 40g
- nuci = 20g
- fulgi de migdale = 2 lingurite
- miere de albine de salcam = 4 lingurite
Cum am procedat:
Mai intai am incins foarte bine tigaia. Am pus uleiul de cocos si zaharul brun si am amestecat usor, pana cand s-au topit si omogenizat, aproximativ 3-4 minute. Am adaugat apoi piersicile si le-am gatit cate 4 minute pe fiecare parte, ungandu-le din cand in cand cu siropul din tigaie, pana cand s-au rumenit putin 🙂 . Gata cu gatitul! Super rapid, nu?
Am pus pe farfurii cate 2 linguri cu ricotta, peste care am asezat cate 2 jumatati de piersica, zmeura, afine, cateva nuci, am turnat apoi miere de albine si am garnisit cu cativa fulgi de migdale. Am servit imediat!
Delicios, sanatos, usor de facut si foarte rapid! Exact ce avem nevoie pentru micul dejun!
Succes la bucatarit si pofta dulce! 🙂
Daca ti-a placut reteta mea sau daca ai vreo sugestie de adaugat, poti lasa un comentariu mai jos sau poti da like paginii mele de facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile publicate pe site 🙂 .
Multumesc! 🙂
Lasă un răspuns