Exista voci care sustin ca friptura din carne de piept de pui este in general fada si anosta, sa nu mai vorbim de parerile referitoare la carnea de pui de casa, care ar fi tare si atoasa. Nimic mai neadevarat!
Daca o prepari intr-un mod corespunzator, vei obtine o friptura gustoasa, frageda si suculenta. Pieptul de pui este intr-adevar foarte slab, nu contine multa grasime, dar gatit cu putin ulei de masline, cu putina supa de legume sau de carne sau cu putina smantana, acoperit cu capac, la un foc moderat, vei reusi un preparat cu adevarat savuros.
O alta metoda delicioasa de preparare a pieptului de pui este la cuptor, una din preferatele mele, recunosc :), aceasta fiind modalitatea ideala de preparare si pentru puiul de casa ( indiferent daca este vorba de pasare de carne sau nu ), friptura va iesi atat de frageda incat se va topi in gura.
Imi place foarte mult sa pregatesc pieptul de pui si la gratar: il tai in bucati mai groase, il condimentez, il ung cu foarte putin ulei de masline si il asez pe grillul foarte incins pentru aproximativ 6 minute pe fiecare parte. Secretul este sa intorci carnea cat mai des, in asa fel incat sa se patrunda bine dar sa ramana suculenta si gustoasa. Nu folosesc carne de pui din comert, gatesc doar cu pui crescut in curte iar gustul este cu mult mai bun decat cel din comert, nu mai amintesc de siguranta alimentara.
Iata o reteta foarte simpla si extrem de santoasa pe care o poti prepara oricand si cu orice ocazie, fie ca ai inceput o dieta pentru mentinerea sanatatii, fie ca urmezi un regim pentru slabit. Este delicioasa si foarte reconfortanta. Vei vedea! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- piept de pui = 200g
- ciuperci champignon = 150g
- praz = 70g
- morcov = 1 buc
- ardei gras galben = ½ buc
- ulei de masline =3 linguri
- supa de pui = 3 linguri
- marar verde
- smantana = 2 lingurite
- usturoi = 2 catei zdrobiti
- sare neiodata
- piper
Cum am procedat:
Am asezonat carnea si am gatit-o intr-o tigaie acoperita cu capac, cu 1 lingura de ulei de masline, pentru aproximativ 15 minute la foc mediu. Dupa ce a fost gata, am scos-o din tigaie si am pus legumele taiate dupa placul meu, cu 2 linguri ulei de masline si supa de carne ( sau apa ) pentru 15 minute, la foc moderat. Am condimentat apoi cu sare si piper si am adaugat mararul tocat marunt.
Asta a fost tot 🙂 !
Am taiat pieptul de pui in felii mai groase si am servit alaturi de legume, cu un sos foarte light din smantana, usturoi pisat si putin piper. Un deliciu!
Succes si pofta usoara! 🙂
Lasă un răspuns