Iata o reteta de pesto vegan/de post, care te va incanta mai mult decat cel facut cu parmezan, promit 🙂 !
Noi l-am mancat cu de toate,  sau mai bine spus cu cat am putut in 2 zile, pentru ca atat a rezistat borcanul in frigider 😛 : l-am pus pe peste, cu spaghetti, l-am amestecat cu lapte de cocos si mi-a iesit un sos delicios de ne-am lins pe degete, simplu,  intins pe paine proaspata, cu degetul direct din borcan 😛 , ce sa-ti spun, este super gustos si sunt foarte incantata de rezultat 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- busuioc proaspat = 25g
- migdale crude = 120g
- fulgi de drojdie inactiva = 5 linguri ( cu varf )
- ulei de masline = 200ml
- usturoi = 2 catei
- zeama de la 1/2 de lamaie
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am pus in robot frunzele de busuioc ( spalate si uscate cu prosop de hartie ), usturoiul, migdalele si fulgii de drojdie si am tocat foarte bine, pana cand am obtinut o pasta, usor grunjoasa. Am adaugat apoi uleiul de masline, in 2 transe, am amestecat din nou, am pus zeama de lamaie, am condimentat cu sare si piper si le-am mai ”ametit” pe toate in robotul de bucatarie, pentru inca 2 minute. Am gustat, a fost pe plac, deci, misiune indeplinita! 🙂
Simplu, sanatos si atat de rapid, cat ai zice ” pesto”!
Pofta savuroasa! 🙂
Lasă un răspuns