• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Pesto vegan

6 aprilie 2017 by iulia Lasa un comentariu

Iata o reteta de pesto vegan/de post, care te va incanta mai mult decat cel facut cu parmezan, promit 🙂 !

Noi l-am mancat cu de toate,  sau mai bine spus cu cat am putut in 2 zile, pentru ca atat a rezistat borcanul in frigider 😛 : l-am pus pe peste, cu spaghetti, l-am amestecat cu lapte de cocos si mi-a iesit un sos delicios de ne-am lins pe degete, simplu,  intins pe paine proaspata, cu degetul direct din borcan 😛 , ce sa-ti spun, este super gustos si sunt foarte incantata de rezultat 🙂 .

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • busuioc proaspat = 25g
  • migdale crude = 120g
  • fulgi de drojdie inactiva = 5 linguri ( cu varf )
  • ulei de masline = 200ml
  • usturoi = 2 catei
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

Cum am procedat:

Am pus in robot frunzele de busuioc ( spalate si uscate cu prosop de hartie ), usturoiul, migdalele si fulgii de drojdie si am tocat foarte bine, pana cand am obtinut o pasta, usor grunjoasa. Am adaugat apoi uleiul de masline, in 2 transe, am amestecat din nou, am pus zeama de lamaie, am condimentat cu sare si piper si le-am mai ”ametit” pe toate in robotul de bucatarie, pentru  inca 2 minute. Am gustat, a fost pe plac, deci, misiune indeplinita! 🙂

Simplu, sanatos si atat de rapid, cat ai zice ” pesto”!

Pofta savuroasa! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Cum se face, Fara gluten Tag-uri:busuioc, de post, fulgi de drojdie inactiva, migdale, pesto vegan

Previous Post: « Tort vegan de ciocolata
Next Post: Friptura de ton cu pesto si cartofi noi »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.