In fiecare weekend ne place sa ne rasfatam cu delicii culinare dulci si sarate, gatite dupa placul si pofta noastra 🙂 .
Saptamana trecuta ne-am delectat cu eleganta prajitura Pavlova, de data aceasta imbracata in frisca naturala si ciocolata alba, cu podoaba generoasa din zmeura parfumata si mure  mari si dulci, cum numai in gradina parintilor gasesti :).
Am devorat tot, Â fara regrete!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- albusuri proaspete = 6 buc
- zahar = 375g
- otet = 2 lingurite
- faina alba = 2 lingurite
- esenta naturala de vanilie = 2 lingurite
- smantana naturala pentru frisca = 600ml ( frisca naturala din lapte de vaca, nu vegetala)
- ciocolata alba = 100g
- zmeura proaspata = 450g
- mure proaspete = 150g
- frunze menta
Cum am procedat:
Am facut intai  blatul de bezea urmand aceeasi reteta ca si pentru  Pavlova cu ganache de ciocolata, cu diferenta ca de data aceasta am facut un singur blat si nu doua.
Dupa ce blatul s-a racit complet, l-am pus de o parte si m-am ocupat de cremele dulci :).
Am pus la incalzit 100 ml de smantana si am adus-o la punctul de fierbere (fara a o lasa sa fiarba). Am rupt ciocolata alba in bucati peste care  am turnat apoi smantana fierbinte , amestecand  foarte bine pana cand s-a topit toata ciocolata si a rezultat o crema fina. Am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, dupa care am bagat-o in frigider pentru 15 minute, acoperita cu folie de plastic.
Dupa ce ciocolata s-a racit complet, am amestecat-o cu  50g de zmeura, folosindu-ma de o furculita pentru a zdrobi putin fructele.
Am batut cu grija smantana pentru frisca, care trebuie sa fie foarte rece  (eu am pastrat-o doua zile  in frigider inainte de o prepara ). Cand faci frisca din smantana naturala din lapte,  trebuie sa ai foarte mare gija sa nu mixezi prea mult,  pentru ca altfel se va taia ( mie mi s-a intamplat ). Atunci cand incepe sa prinda consistenta si se mentine pe paleta mixerului, mai bate-o pentru maxim 1 minut dupa care te poti opri. Nu te astepta ca frisca naturala sa aiba aceeasi consistenta ca cea vegetala, este putin mai moale. In familia mea nu prea se consuma deserturi cu frisca, dar atunci cand facem, folosim doar frisca naturala, gustul este deosebit, vei vedea 🙂
Asamblare prajitura:
Am “stropit’’ putin blatul cu amestecul din ciocolata, peste care am pus frisca, apoi restul de ciocolata,  fructele si cateva frunzulite de menta proaspata.
Incantatoare, eleganta si delicioasa!!
Succes si pofta rafinata! 🙂
Lasă un răspuns