Iti propun o reteta simpla si foarte savuroasa, pe care noi o adoram la fel de mult, atat la pranz cat si la cina, alaturi de un pahar cu vin alb spumos.
Reteta este pentru 4 persoane cu buna dispozitie 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- paste scurte (de care doresti : penne, fusilli etc) = 500g
- somon afumat = 100g
- cascaval = 60g
- vin alb = 100ml
- ceapa = 1 buc ( mare)
- usturoi = 5 catei
- smantana pentru gatit = 400 ml
- capere = 3 linguri
- ¼ de ardei iute tocat marunt
- ciuperci deshidratate = 8g
- ulei de masline = 2 linguri
- unt = 30g
- cateva fire de chives pentru ornat
- sare neiodata, piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Mai intai am pus ciupercile intr-un castron cu apa rece pentru a se hidrata.
Am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand au fost gata, le-am scurs intr-o strecuratoare si le-am clatit foarte bine cu apa rece. Le-am lasat de o parte si am inceput sa pregatesc sosul.
Am incins o tigaie si am pus untul la topit impreuna cu uleiul de masline. Apoi am adaugat ceapa tocata marunt si am lasat-o sa se caleasca putin, pana a devenit aurie. Am pus usturoiul strivit si tocat, am mai lasat 3 minute pe foc mediu, spre mic. Am adaugat apoi vinul alb, am mai lasat 2-3 minute si am pus smantana si cascavalul ras. Am amestecat usor si am condimentat cu sare si piper dupa bunul meu plac 🙂 . Am mai lasat 5 minute si am pus caperele, ciupercile si apoi pastele. Am amestecat usor, am mai lasat inca 5 minute si am adaugat si somonul taiat in fasii, am continuat gatitul pentru inca 3 minute, dupa care am stins focul si am acoperit cu capac. Am lasat pastele acoperite pentru 5-6 minute inainte de a le servi.
Am ornat cu ardei iute si chives si le-am mancat cu mare pofta.
Succes si pofta delicioasa! 🙂
Lasă un răspuns